Cele mai scumpe 5 ingrediente regăsite în parfumuri

Cu siguranță ți-ai pus și tu întrebarea cel puțin o dată, de ce unele parfumuri sunt atât de scumpe, față de altele. Răspunsul este unul destul de simplu, secretul constând în ingredientele utilizate la realizarea parfumului cu pricina.

Cu cât un ingredient este mai neștiut, cu atât parfumul va costa mai mult. Însă, înainte de a achiziționa un anumit parfum, trebuie să avem grijă să nu cumpărăm o copie falsă. Prețul este primul care te atenționează dacă parfumul este scump sau ieftin. Majoritatea parfumurilor ieftine conțin arome sintetice, iar pielea poate suferi în anumite situații, dacă le utilizezi.

Parfumurile care conțin petale de trandafir se numără printre cele mai scumpe. Iar motivul este unul foarte simplu și anume pentru că mai multe tipuri de trandafir înfloresc doar o lună pe an, altele sunt atât de delicate, încât trebuie utilizate imediat. Uite care sunt cele mai scumpe ingrediente pentru parfumuri:

1. Iasomia

Iasomia și versiunea sa sintetică sunt unele dintre ingredientele ce se regăsesc în mai bine de 80% din parfumurile pentru femei. De asemenea, un alt lucru de reținut este că florile de iasomie sunt extrem de fragile, iar acestea trebuie așezate în anumite coșuri speciale pentru a fi protejate.

2. Trandafirul bulgăresc

Un alt ingredient scump pe care îl vei regăsi în majoritatea parfumurilor este trandafirul bulgăresc. Este mai costisitor să produci acest ingredient, însă producția sa este mai intensă. The Rose of Valley din Bulgaria produce 70% din uleiul de trandafiri din lume.

3. Iris

Dacă îți plac parfumurile de zi, mai fresh, atunci în mod clar atunci trebuie să conțină iris, un alt ingredient costisitor utilizat în parfumurile scumpe.

4. Oud (Lemn de Agar)

Oud-ul se trage din lemnul unui copac tropical numit agar. Acesta se obține după ce copacul se infectează cu o bacterie, denumită „Phialophora parasitica”, care va face acest lemn să producă o aromă foarte intensă.

5. Mosc

Moscul se numără și el printre ingredientele pe care îl vei regăsi în majoritatea parfumurilor. Acesta provine de la cerbul moscat, un animal care este pe cale de dispariție.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata