Cele mai renumite stațiuni de schi din Europa

Stațiunile de iarnă din Europa, mai ales cele din munții Alpi și Dolomiți sunt de neuitat, nu doar datorită pârtiilor de schi extraordinare ci și pentru peisajele de vis. Cum multe dintre acestea sunt situate la altitudini înalte, de mai bine de 3.000 de metri, atmosfera de iarnă, cu zăpadă din plin, mulțumește pe toată lumea.

Cele mai bune stațiuni se regăsesc în Franța, Italia, Austria și Elveția. Pentru această iarnă, Planet Ware a efectuat un top al celor mai bune stațiuni.

1. Courchevel, Franța

Courchevel este cea mai mare și mai populară stațiune din lanțul stațiunilor ce alcătuie așa-zisa Cele Trei Văi din Franța. Zona este renumită ca cel mai întins teren schiabil din Europa, având 600 km de pârtii de schi și patru glaciare. Numai în Courchevel sunt 60 de teleferice ce oferă acces la mai bine de 150 km de pârtii alpine. Fiecare din cele cinci sate ale localității Courchevel are piste pentru schiori începători și intermediari.

2. Zermatt, Elveția

Mergem mai departe,iar la altitudinea de 3.900 de metri, întâlnim stațiunea Zermatt. Această stațiune din Elveția este situată la cea mai mare înălțime din Alpi. Având în fundal faimosul vârf Matterhorn, peisajul stațiunii este cea mai bună definiție a pitorescului.

3. Val Gardena, Italia

Cu aceleași pârtii de schi de înaltă calitate ca vecina sa renumită Cortina D’Ampezzo, dar la prețuri mult mai mici, stațiunea Val Gardena din Italia este nemaipomenită pentru cei ce preferă mai puțină „sclipire”. Telefericele din Val Gardena fac legătura între cei 160 km de „cărări” de zăpadă ale sale cu cele câteva văi adiacente dintre vârfurile muntelui Gruppo del Sella. Stațiunea este una calmă, perfectă pentru familii. Turiștii care își doresc distracția de noapte o pot găsi în Cortina D’Ampezzo.

4.Kitzbühel, Austria

În Alpii de sud, nu la mare distanță de Innsbruck și Salzburg, Kitzbühel este renumită ca a fi una dintre cele mai atractive și romantice stațiuni de schi. Cu un aspect mai aproape de o cetate, învăluită într-un zid de piatră, cu hoteluri și magazine în clădiri pictate, Kitzbühel este stațiunea perfectă și pentru cele mai mari celebrități, dar și pentru turiștii cu un buget mai mic.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata