in

Cele mai renumite și delicioase cocktailuri din întreaga lume

Cu toate că există și unele țări a căror cultură nu include consumul de alcool, din motive religioase, majoritatea oamenilor consumă băuturi alcoolice și au ajuns, de-a lungul timpului, să inventeze diverse amestecuri, rețete și combinații pentru a conferi alcoolului un gust mai bun, mai unic și mai divers, în funcție și de zonele din care acești oameni proveneau.

Cuba Libre

Renumită pentru Fidel Castro, mașinile clasice care încă circulă pe străzi, vremea extraordinară și socialism, Cuba este cel mai frecvent rostită datorită cocktailului care se bazează pe folosirea unei băuturi alcoolice specifice tot acestei țări: romul. Cocktailul este așadar, cum mai mult ca sigur ți-ai dat seama, Cuba Libre. Mixul aparte realizat din rom, cola și lime este o băutură ce reprezintă libertatea Cubei față de capitalismul american, însă exilații cubanezi numesc acest cocktail și mentirita, adică minciunică. Cu toate acestea, cocktailul este foarte renumit în toată lumea, datorită gustului unic și delicios, dar și grație poveștii ce se află în spatele ei.

Mojito

Mojito este considerat unul dintre cele mai celebre cocktailuri din lume. Ernest Hemingway, celebrul romancier, s-a declarat fanul numărul 1 al acestei băuturi care conține: rom alb, suc de lime, mentă și apă minerală. Este esențial ca menta să fie strivită înainte de a fi adăugată în preparat, deoarece în acest fel planta va conferi o aromă aparte băuturii. Și mojito este o băutură cu specific cubanez, însă celebritatea sa a luat amploare abia spre finalul anilor 80.

Cosmopolitan

Cosmopolitan este un cocktail specific femeilor, care a apărut la jumătatea anilor 70, în Minneapolis. Cu toate acestea, băutura a devenit renumită abia după anii 90. Acest lucru s-a datorat serialului Sex and the City, care a prezentat băutura de nenumărate ori. Cosmopolitan conține vodka, triplu sec, suc de lime și merișoare, iar aroma sa dulce este adorată de femei.

Mai Tai

Un alt cocktail exotic și renumit în întreaga lume este Mai Tai. Aceasta a luat naștere în anul 1944, în statul american California. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că, restaurantul în care a fost creată pentru prima oară această combinație aparte de rom alb, rom negru, curacao de portocale, suc de lime și sirop de migdale avea specific polinezian.

Margarita

Cu toate că acest nume este asociat unui tip foarte popular de pizza în întreaga lume, margarita este și un cocktail foarte renumit și consumat în Statele Unite ale Americii. Acesta se bazează pe tequila, suc de lime, triplu sec și multă gheață. Cocktailul este originar din Mexic, iar un lucru interesant este că denumirea sa din latină înseamnă perlă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

laura cosoi si sotul ei

Cum arata Laura Cosoi insarcinata in luna a cincea!

Cum poți să treci peste o infidelitate, dacă îți dorești acest lucru