Cele mai populare 3 stațiuni de schi din Bulgaria

Din ce în ce mai mulți români aleg să își petreacă vacanța la munte mult visată în țara alăturată, pentru că, condițiile oferite turiștilor sunt foarte bune, iar prețurile excelente. Din acest motiv, sezonul de schi durează până în luna aprilie sau chiar până în luna mai.

Renumita Bansko, cea mai modernă stațiune de schi din Bulgaria se poate mândri cu cea mai bună zăpadă și de cel mai lung sezon de schi dintre toate stațiunile montane din Bulgaria (începând cu 15 decembrie și până la 15 mai). În ultimii ani, s-a investit foarte mult în această stațiune, construindu-se în permanență hoteluri noi dar și piste cu diverse facilități pentru iubitorii de schi. Stațiunea este situată în partea nord-estică a muntelui Pirin, la 160 km de capitala Sofia, la 925 m altitudine. Cu facilități grozave pentru schi, 16 instalații pe cablu și multe pârtii variate, cu o lungime combinată de circa 48 km, până la o altitudine de 2 560 m, combinate cu arhitectura deosebită a orașului, Bansko a devenit una dintre destinațiile preferate pentru schi și snowboard.

Borovets are grijă să păstreze tradiția unei stațiuni celebre, fiind în acest moment a doua cea mai mare stațiune de schi din Bulgaria. Se află în vecinătatea colinei Borovets, pe pantele munților Musala, la est de Rila, iar Sofia se află la doar 72 km. Poziționată la 1390 m deasupra nivelului mării, Borovets înfățișează locul perfect pentru recreere și relaxare. În mare parte, pantele munților sunt învăluite cu zăpadă, de la jumătatea lunii decembrie și până în luna aprilie. Pârtiile de schi tentează zeci de mii de iubitori de sporturi de iarnă, atât din Bulgaria, cât și din alte țări. Aceștia se bucură de 58 km de pârtii, ce diferă ca grad de dificultate și ca lungime, fiind grupate pe trei regiuni: Sitniakovo, Martinovi Baraki, Markudjik și Yastrebec.

Pamporovo este o stațiune modernă, poziționată în inima munților Rhodopi. Aceasta se numără printre cele mai sudice stațiuni din Europa destinate acestui sport. Soarele luminează cel mai mult această stațiune montană din Bulgaria, cu un strat generos de zăpadă, pe întreaga durată a sezonului. Pamporovo se află la altitudinea de 1650 m deasupra nivelulului mării. Stațiunea este situată la 240 km de Sofia și 85 km de Plovdiv. Profilul delicat al muntelui face ca pârtiile sale ce adună 58 de km să fie perfecte pentru schiorii începători. Sunt și câteva piste recomandate pentru schiorii avansați.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata