Cele mai importante atracții turistice din Timișoara

Stabilit ca fiind unul dintre orașele cu cele mai bogate patrimonii arhitecturale și culturale din România, Timișoara reprezintă un obiectiv turistic pe care trebuie să îl treci pe lista locurilor vizitate.

1. Centrul Timișoarei

Foto: Timisoreni.ro

Centrul este primul loc în care vei dori să ajungi imediat ce vei păși în orașul Timișoara și imediat ce ți-ai lăsat bagajele la hotel. Începând cu Palatul Culturii și până la Catedrala Mitropolitană, centrul orașului renumit și sub denumirea de Piața Victoriei sau Piața Operei, are la bază un număr mare de palate și clădiri care încă păstrează gloria și arhitectura spectaculoasă de pe vremuri.

Doar o privire în sus de-a lungul celor două alei centrale îți vor înfățișa un mix pur de istorie și modern. Stilul care predomină aici este cel baroc vienez, de aici provenind și denumirea Timișoarei drept Mica Vienă, dar mai întâlnim și stiluri neo-bizantine și Art Nouveau care au lăsat „urme adânci” pe foarte multe clădiri.

2. Vechea Cetate

Dacă începi să mergi de la Operă în sus pe strada Mărășești, vei putea să mai dai peste o atracție turistică esențială de vizitat cu un patrimoniu cultural la fel de minunat. Unul dintre acestea este Sinagoga din Cetate, adică un monument arhitectonic de o valoare incredibilă. Acest spațiu de cult evreiesc a fost clădit cu mai bine de o sută de ani în urmă în stil maur. În ziua de azi, acesta se prezintă ca o locație alternativă pentru anumite recitaluri și spectacole de teatru.

3. Bastionul Maria Theresia

Foto: zigzagprinromania.com

Situat în zona centrală, între Hotel Continental și Fântâna Punctelor Cardinale (pe strada Hector), bastionul Maria Theresia reprezintă un monument în stil baroc ce are o semnificație istorică mare, fiind cea mai mare bucată de zid menținută din vechea cetate a Timișoarei. Alte fragmente ale fostei cetăți pot fi observate în Parcul Botanic și pe Calea Al. Ioan Cuza.

4. Fabrica de Bere

Fabrica de bere reprezintă un alt obiectiv pe care ai putea fără probleme să îl notezi pe lista ta. Fabrica de Bere Timișoreana reprezintă o emblemă de bază a orașului, dar și prima fabrică de bere din România, înființată în anul 1718 în sudul cartierului Fabric, pe strada Ștefan cel Mare, nr.28.

Cum poți ajunge la Fabrica de bere

Dacă începi de la ultimul obiectiv turistic, Bastionul Maria Theresia , trebuie să te duci până la capătul străzii de unde poți prelua tramvaiul 4 și mergi 4 stații până la destinație, Fabrica de bere fiind la 1,66 km, la circa 9 minute. De altfel, dacă începi din partea Pensiunii Venus, în cazul în care ești cazat acolo, poți lua linia expres 8 din stația Dâmbovița și mergi 10 stații până la stația Iepurelui de unde poți ajunge ușor la destinație.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata