Cele mai dubioase diete din jurul lumii

Aceasta este dovada vie că omul este capabil să mănânce orice ca să slăbească! Dacă până acum ți s-a părut ciudat să încerci să slăbești mâncând cartofi prăjiți cu cârnați, așa cum sugerează dieta Atkins, sau să ai parte de o siluetă exemplară ținând dieta cu somn, ei bine atunci înseamnă că nu le-ai descoperit pe toate. Așa cum spuneam, omul este în stare să mănânce orice pentru a slăbi. Printre cele mai dubioase diete din lume, regăsim:

1. Dieta cu banane din Japonia

Această dietă destul de interesantă a apărut pentru prima dată în anul 2008, în Japonia. O farmacistă a creeat această dietă pentru că a dorit să își ajute soțul supraponderal să slăbească. Femeia i-a dat să mănânce o banană și un pahar cu apă în fiecare dimineață, după care, la prânz și cină, i-a dat să mănânce orice a dorit el. Singura problemă a fost că mâncarea se termina când omul nu se sătura, adică când se simțea 80% plin.

Bărbatul a reușit în acest fel să scape de 16 kilograme, iar soția lui a mărturisit totul pe rețelele de socializare. În cele din urmă, această dietă a devenit o modă națională.

2. Dieta cu aer din Franța

În luna februarie a anului 2010, revista franceză pentru femei Grazia, a introdus cititorelor, dieta cu…aer. Aceasta se bazează pe prepararea mâncării, care poate fi orice își doresc, amplasarea acesteia pe o farfurie, umplerea unei furculițe sau a unei linguri cu această mâncare, aducerea furculiței la gură, inspirarea mirosului minunat de mâncare, plasarea furculiței tot plină înapoi pe farfurie și plecarea de la masă. Dacă este greu să reziști în fața preparatului, revista a dezvăluit și rețete mai puțin apetisante, cum ar fi o supă ce conține doar apă și sare.

3. Dieta omului din peșteră din Suedia

Aceasta se bazează pe reproducerea regimului alimentar al persoanelor din epoca Paleolitică, de acum 10.000 de ani.

Ideea nutriționiștilor suedezi a fost că noi, persoanele din prezent, avem aceeași structură genetică cu cea a strămoșilor noștri și că majoritatea problemelor de sănătate de astăzi, pot fi atribuite modificărilor în alimentație. Așadar, potrivit acestei diete, meniul trebuie să aibă la bază: peşte, carne, legume proaspete, fructe, nuci, seminţe şi rădăcinoase. Sunt interzise, în schimb, lactatele, ouăle, leguminoasele (fasole, orez, linte stc), zahărul şi sarea. Persoanele din industria alimentară constestă însă această dietă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata