Cele mai cunoscute mituri despre dietele de slăbit

Ei bine, din cauza faptului că sunt foarte multe mituri de acest tip care induc pur și simplu persoanele doritoare să scape de kilogramele în plus, că nu vor reuși, am decis să selectăm patru dintre acestea și să vă arătăm de ce aceste mituri sunt de fapt niște percepții complet eronate despre dietă și alimentație sănătoasă.

1. Cu cât ai mai puține mese, cu atât ai șanse mai mari de a slăbi

Este o afirmație foarte falsă. Organismul necesită minimum 5 mese pe zi pentru a funcționa optim. Începe să devină o problemă atunci când anumite persoane transformă cele 5 mese în mese foarte bogate în calorii. Ei bine, regula de bază în orice dietă este următoarea: 3 mese principale, adică mic dejun, prânz, cină (dar nu mai târziu de ora 7 seara) și 2 gustări între acestea.

Toate alimentele trebuie să dețină o valoare nutritivă mare și să îți poată da energia de care ai nevoie pentru a trece peste ziua respectivă fără probleme. Dacă vei omite una dintre mesele principale, vei avea tendința să mănânci mai mult la următoarele și în acest fel vei creea un dezechilibru în greutatea ta, care nu va mai fi una constantă.

2. Poți mânca cantități mai mici de mâncare dacă utilizezi farfurii mici

Studiile realizate până acum demonstrează faptul că, atunci când consumăm mâncarea în farfurii de dimensiuni mari, avem tendința de a mânca mai mult deoarece apare acea iluzie optică de mișcorare a porțiilor de mâncare. Din acest motiv, este indicat să folosim farfuriile cu un diametru redus, astfel încât creierul să creadă că mâncarea pe care o avem în farfurie ne va sătura.

3. Carbohidrații sunt dușmanii principali ai siluetei

Putem spune că este doar pe jumătate adevărat. Carbohidrații reprezintă sursa de bază de energie pentru organismul nostru, dar problema apare în clipa în care regimul alimentar este bazat pe consumul de carbohidrați simpli, așa cum este zahărul sau fructoza, despre care s-a demonstrat că pot aduce kilograme în plus și pot creea un dezechilibru al nivelului de zahăr din sânge. De altfel, carbohidrații complecși, cum sunt cerealele, grâul sau orezul, sunt o sursă nemaipomenită de energie și conferă o digestie optimă.

4. Exercițiile cardio sunt cele mai bune pentru a scăpa de kilogramele în plus

Așa este, exercițiile de tip cardio, care solicită corpul și care implică toate categoriile de mușchi, cum ar fi mersul pe bicicletă, stepperul, joggingul, înotul, volei, alergatul pe bandă, etc, sunt unicele exerciții care vă pot ajuta într-adevăr să scăpați de grăsimea de pe corp. Chiar și așa, greutatea ta va rămâne aceeași doar dacă vei face în continuare aceste exerciții și nu te vei lăsa pe tânjeală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata