Cele două comori ascunse în inima Caraș-Severinului

România ascunde în mod cert frumuseți care mai de care mai neobișnuite și mai deosebite, ce îți taie efectiv răsuflarea. Sunt numeroase locuri ferite din România ce merită a fi vizitate în orice perioadă a anului, dar cu preponderență primăvara. Acum este momentul să ne cufundăm adânc în misterele acestei țări ce nu se oprește din a ne surprinde și să descoperim două frumuseți naturale chiar din inima Caraș-Severinului.

Ochiul Beiului și Cascada Beușnița, minunile din Caraș-Severin

Un loc mai puțin cunoscut de turiștii noștri, dar care merită a fi vizitat pe timp de primăvară, la doar două ore distanță de Timișoara. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este un loc absolut superb, perfect pentru viitoarea ta călătorie.

Dacă veți avea ocazia de a ajunge în județul Caraș-Severin, în Cheile Nerei, neapărat să treceți pe la Ochiul Beiului. Acesta se află în inima unei păduri neatinse de nimeni, printre ultimele din Europa, mai clar în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, la granița Munților Aninei cu Munții Locvei.

Are o suprafață mai mică de 300 de mp și o adâncime de circa 4 metri. Lacul de proveniență carstică nu îngheață vreodată, nici măcar iarna. Și acest lucru datorită izvorului ce face mereu apa proaspătă și o face ca ea să aibă mereu temperatura constantă de 5-6 grade pe tot parcursul anului.

Lacul este un adevărat monument al naturii, de o frumusețe aparte. Apa cu nuanțele ei albăstrui-turocaz, lasă să se întrevadă păstrăvii ce înoată pe fundul stâncos al acestui lac.

De altă parte, Cascada Beușnița este un fenomen de-a dreptul unic, un real monument al naturii și un obiectic cu o valoare turistică, geologică și peisagistică foarte mare. Cascada se află pe râul Bei, în amonte de lacul Ochiul Beiului și deține de fapt mai multe mini cascade.

Aceasta are circa 15 metri, iar în zilele cu soare, când razele străpung până în apele învolburate ale râului, cascada pare a fi înconjurată de zeci de curcubeie. Se poate asemăna deci cu o cascadă de pe o insulă tropicală, cum numai în filme vedem.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata