in ,

Ce spune poziția de dormit despre relația voastră

Poziția cuplului din timpul somnului oferă indicii cu privire la relație. Limbajul corpului denotă mult mai mult decât ai fi crezut, mai ales că nu-l poți controla în timp ce dormi.

LINGURIȚA

spooning

E cea mai des întâlnită poziție de dormit pentru cupluri. ,,Lingurița” presupune contact fizic maxim și acționează ca un cocon, în sensul că cel din spate își protejează partenerul prin îmbrățișare. Poziția e mai degrabă romantică decât erotică.

 

LUNA DE MIERE

E cea mai intimă poziție dintre toate. Partenerii adorm așa când sunt în joc sentimente puternice: după sex sau la începutul unei relații. Totuși, unele cupluri păstrează ,,tradiția” și ajung să doarmă așa tot timpul, din obișnuință. ,,Luna de miere” poate sugera că partenerii sunt dependenți unul de celălalt, motiv pentru care nu pot dormi despărțiți.

 

ȚIGLA

Foto: dailymail.co.uk

Numele acestei poziții provine de la ,,stratificarea” partenerilor, unul deasupra celuilalt, ca țigla de pe acoperiș. Denotă orgolii mari, dar și încredere reciprocă. La fel ca în cazul linguriței, ,,țigla” oferă un sentiment de protecție.

 

LEAGĂNUL IUBIRII

Aceasta e o versiune mai intimă a ,,țiglei”. Principala diferență e că fata stă cu capul culcat pe pieptul băiatului și doarme pe o parte, nu întinsă pe spate. Poziția denotă mult mai multă încredere între parteneri decât cea anterioară și o senzație mai puternică de îngrijire.

 

APROPIAȚI LEJER

tethering

Această poziție este practic Lingurița, dar cu o oarecare distanță. Cuplurile tind să o adopte după mai mulți ani de relație și presupune echilibru. Asta pentru că oferă afecțiune și spațiu, în același timp.

ÎMBRĂȚIȘAREA PICIOARELOR

foot hug

Această poziție poate denota faptul că partenerii nu se simt complet confortabil unul cu celălalt, motiv pentru care apropierea fizică se rezumă la atingerea picioarelor. Pe de altă parte, poate însemna complet opusul: familiaritate. Dacă tu și iubitul/iubita dormiți așa, gândește-te la relația voastră și îți vei da seama ușor care dintre aceste două variante se aplică în cazul vostru.

SPATE-N SPATE
spate-n spate

La fel ca ,,Apropiați lejer”, cuplul adoptă această poziție după o perioadă mai lungă de relație. Ea sugerează faptul că fiecare partener caută să-și recâștige libertatea, fără a-l neglija pe celălalt (fapt dovedit de contactul fizic).

 

DESPĂRȚIȚI

separati

La prima vedere, pare o poziție îngrijorătoare în ceea ce privește relația. Nici numele nu e mai liniștitor. Surprinzător, poziția ,,Despărțiți” nu e deloc un semn rău. Din contră: de regulă înseamnă că partenerii sunt atât de apropiați sentimental încât își pot oferi reciproc spațiul necesar pentru un somn plăcut și odihnitor. Din când în când, cuplul revine la tradiționalele ,,Lingurița” sau ,,Leagănul iubirii”, dar ajung în final tot la poziția ,,Despărțiți”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 semne că ești într-o relație stabilă și de lungă durată

Parfum şi relaxare: aromaterapie la tine acasă