Ce spune PĂRUL despre sănătatea ta

Părul nu stă pe cap doar ca să arătăm bine sau să ne țină de cald iarna. În multe cazuri, aspectul și ,,comportamentul” lui poate indica probleme de sănătate, o alimentație necorespunzătoare și multe altele. Să trecem în revistă câteva exemple:

Păr fragil

Dacă firul de păr ți se despică la capăt, ar fi cazul să-ți regândești alimentația. Ar putea fi efectul consumului în exces de mâncare procesată. Combate problema cu ajutorul cerealelor integrale, fructelor și legumelor!

Albire prematură

În majoritatea cazurilor, această problemă poate fi pusă pe seama geneticii. Dacă ai în familie cazuri de albire prematură, nu trebuie să te miri că pățești același lucru. Totuși, stresul e un factor extern care poate declanșa asta, iar Barack Obama este dovada vie.

Mătreața

Mătreața nu sugerează o problemă de sănătate, ci un exces de zel în tratarea părului. De obicei, ea apare dacă folosești prea multe produse de îngrijire. Poți folosi șampon anti-mătreață care îți hidratează scalpul și te scapă de ,,fulgii de zăpadă”!

Pierderea strălucirii părului

Iată încă un caz în care părul te avertizează că nu mănânci ce trebuie! Dacă ai această problemă, înseamnă că nu consumi fructe și legume suficiente, iar părul nu are de unde să-și tragă apa necesară pentru a se hidrata. Știi ce ai de făcut!

Căderea părului

Înainte de toate, precizăm că e normal să îți cadă părul. Toată lumea ,,pierde” zilnic în jur de 100 de fire, doar că situația pare mai gravă în cazul persoanelor cu păr lung. Doar pare! Pe de altă parte, dacă îți cad smocuri întregi de păr, cel mai probabil se datorează stresului. Încearcă să dormi 8 ore pe noapte, să faci sport și să mănânci ce trebuie! Nu te speria: părul îți va crește la loc.

Ai vreuna dintre aceste probleme?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata