Ce spune Florin Damsa despre adolescenti versus un stil de viata sanatos!

Celebrul antrenor de fitness si culturist ne-a oferit in acest weeknd cateva sfatiri pentru adolescenti. Cum si ce trebuie sa faca ca sa nu e ingrase asa cum a facut el in adolescenta. „Astazi m-am gandit sa vorbesc despre stilul de viata a adolescentilor. Vreau sa incep prin a va spune cum ca si eu am avut un stil de viata complet nesanatos consumand multe sucuri cu zahar, pizza, cartofi prajiti cu diverse soruri si lipsa de miscare. Toate acestea m-au adus intr-o stare critica atat fizica cat si la nivel de sanatate. La varsta de 11-12 ani ajungand la o vreutate de 80kg si atunci mi-am pus semne de intrebare.  E bine ce se intamla cu mine? In ritmul acesta unde o sa ajung? La 20 de ani cate kg voi avea? Atunci am hotarat sa iau o decizie care mi-a schimbat viata total.
Vreau sa va vin in ajutor cu cateva sgaruri pantru a avea un stil de viata echilibrat si sanatos.
Tine un jurnal in care sa notezi tot ceea ce manci si bei
Elimina alimentele procesate si pline de grasimi si zahar treptat
Incepe si introdu alimente sanatoase in alimentatia ta precum: legume, fructe, olaginoase, carne de pasare, peste, cereale integrale

florin damsa gras si slab
florin damsa gras si slab

Redu sucurile carbogazoase prine de zahar si inlocuiestele cu limonada indulcita cu stevie
Dulciurile sunt o alta problema! Include 2 gustari pe zi una cu ceva dulce ce iti place si alta cu un fruct
Incepeti dimineata cu mic dejun care sa iti aporte toti nutrienti de care corpul tau are nevoie in prima parte a zilei (proteine,carbohidrati,fibre,grasimi, vitamine si minerale)
Fa miscare de cel putin 3 ori pe saptaman in parc cu greutatea corpului sau la sala sub indrumarea unui specialist PERSONAL TRAINER
Evita pe cat posibil alcolul. Alcolul ca si grasimea are 9 calori pe gram
Consuma fructe si legume de sezon
Un pierde noptile si dormi 8-9 ore pe noapte

Acestea sunt 10 sfaturi cu care poti sa incepi treptat pentru a avea un stil de viata cat mai sanatos si un aspect fizic placut.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata