Ce spune Cezar Ouatu dupa scandalul Eurovision? Ce ar fi facut daca mergea la Torino?

Anul acesta Cezar Ouatu a participaat cu piesa "For everyone" la Eurovision România 2022

Bravonet: Ai fost printre favoriții de la Eurovision anul acesta…

Cezar Ouatu: Da, nu m-am reîntors după 9 ani că să fiu printre favoriți, ci să aduc acest mesaj al acestei piese, „For Everyone”, compusă cu suflet mare de către Mihai Alexandru. E o piesă în care eu îmi regăsesc suferința, dorul, față de două persoane din viața mea pe care le-am iubit foarte mult și cărora le dedic această piesă, și anume, fratelui meu și tatălui meu. Și, nu în ultimul rând, bineînțeles, publicului care se regăsește în această piesă. E o piesa care este o poveste. Povestea unui om simplu al străzii, care aspiră către o planetă și o lume ideală, fară dezbinare, plină de unitate și iubire, fară ură s.a.m.d. Este o piesă cu care deja am avut reacții foarte, foarte emoționante, de la oameni care au piese, efectiv, în concurs. Și, cred că ăsta este complimentul cel mai frumos pe care îl putem primi noi, în momentul în care reușești să transformi o piesă și mesajul ei în lacrimi. Noi ne ocupam acum – e adevărat că vin din 2013, unde am cântat „It’s My Life”, era pe beat s.a.m.d. – cu o altă poveste. O baladă epică, care duce într-o atmosferă ușor Disenyland, oarecum, musical, dar este vorba despre muzică la urma urmei, nu zgomot. Ceea ce noi facem nu este să ne raportăm la o anumită rețetă muzicală. Cred că nu există o rețetă muzicală la Eurovision. După cum am văzut, au câștigat rock, au câștigat baladă, fado, jazz, cu Sobral, așa că, doamne ajută, avem nevoie de susținerea celor de acasă și nu numai, și prin prisma juraților. Mă bucur foarte mult de această reîntoarcere.

Ai un look nou, am impresia că ai slăbit.

Am mai slăbit, da. Este și un look oversized, să zic așa, pentru că transmite această idee orecum restilizată a homelessului, a omului simplu al străzii. Mă mențin fericit și bucuros, și chiar dacă trecem prin tot felul de momente ale vieții, iubirea și conexiunea cu persoana dragă care stă aproape 24 de ore alături, te stimulează și iți dă energia necesară de care ai nevoie să faci orice.

Spune-mi, te rog, ai vreun talisman în seara asta la tine?

Nu am, material, dar cum am spus la început, am în suflet două figuri importante din viața mea. Și vorbesc la prezent pentru că ele vor fi prezente în această seară, fratele și tatăl meu.

cezar ouatu la tvr
cezar ouatu la tvr

Ce ai facut dacă ai fi căștigat?

Dacă ar fi fost să ajung la Torino, bineînțeles, că aș fi ca peștele în apă pentru că, având dublă cetățenie, cunosc țara. Sunt și italian de adopție și nu îmi este rușine să spun, chiar dacă au fost tot felul de polemici pe această temă, clar că am de partea mea și zona italiană. Zona eurovisionistica zic că o am de partea mea pentru că am rămas ca un personaj, în 2013, din toate momentele prezente. Cu siguranță, m-aș reîntoarce în țara adoptivă cu mare bucurie.

Ce urmează pentru tine?

Să o iau cu pași mărunți. Eu, astăzi, am aterizat de la Botoșani, unde am avut două concerte, alături de Paula Seling. Și, spun asta pentru că urmează alte concerte, alte proiecte muzicale, piese noi, cea de-a 3-a ediție a Festivalului Internațional de Canto Cezar Ouatu și multe alte proiecte îmbinate între educație, cultură și proiecte personale.

La Televiziune te mai întorci?

La televiziune m-aș întoarce, da, în momentul în care găsesc anumite proiecte care mi-ar plăcea și mi-ar crea o imagine bună. Mi-aș dori un proiect inclusiv pe zona de jurat, de ce nu, dar, în momentul în care cei din trusturile respective vor considera treaba asta, voi fi deschis.

Nu te însori, anul ăsta?

Să vedem… Adică e, e OK.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata