in ,

Ce se întâmplă cu tine atunci când ești îndrăgostită

În clipa în care ne îndrăgostim pe bune, ajungem să trecem prin niște stări și emoții cu care nu ne-am mai confruntat până în acel moment, și de care eram 100% siguri că nu ni se pot întâmpla nouă. Ori devenim mai responsabili, ori mai sensibili sau empatici, sunt o mulțime de schimbări ce se pot produce în comportamentul nostru în clipa în care suntem îndrăgostiți.

Cu toate că nu există niște lucruri certe ce se aplică tuturor, sunt câteva modalități prin care dragostea ne schimbă comportamentul și atitudinea:

1. Începi să depinzi de partenerul tău

Atunci când ești îndrăgostit cu totul, începi ușor ușor să depinzi într-un fel sau altul de partener: „Iubirea este precum o dependență, una chiar foarte puternică. Chiar și atunci când ești respins sau persoana iubită nu mai face parte din viața ta, simți că ar trebui să recâștigi acea persoană înapoi”, susține Helen E. Fisher, specialistă în antropologie biologică la Universitatea Rutgers.

2. Începi să îți asumi mai multe riscuri ca de obicei

Dacă înainte de a te îndrăgosti erai o persoană care nu își risca poziția de frică să nu piardă, uite că, după aceea, această chestiune se modifică. Acest lucru se petrece din cauza faptului că te afli în fața unei noi situații, iar din dorința de a trece prin experiențe noi și de a te simți împlinită de partenerul tău, ești capabilă să faci anumite lucruri de care înainte îți era teamă.

3. Nu mai ai aceeași putere de concentrare

Dacă simți că nu te mai poți concentra la fel de bine ca înainte de a te îndrăgosti, să știi că există o explicație pentru acest lucru. Se pare că sentimentul de îndrăgostire se bate cap în cap cu nevoia de a fi atentă asupra unui obiectiv pe care îl ai de îndeplinit.

4. Începi să ai mai multă încredere de sine

Nu susținem că nu ai fi avut suficient de multă încredere în tine și înainte să te îndrăgostești, doar că, fiind alături de partenerul pe care îl iubești, primești o anumită validare din partea lui. Cu cât suntem mai încrezători în noi, cu atât mai mult îți vei lăsa amprenta și asupra partenerului, și automat relației.

5. Ai început să gândești pozitiv

Modul în care gândim reprezintă o altă schimbare ce se întâmplă atunci când ne îndrăgostim. Mai clar, prin intermediul dragostei și a sentimentelor profunde, stările noastre de panică și gândurile nefavorabile se vor reduce. „Experiențele frumoase pe care le avem alături de un partener și emoțiile puternice contribuie la schimbarea personalității noastre, nu direct, ci indirect, întrucât se pot produce schimbări în ceea ce privește percepția asupra anumitor lucruri”, declară psihologul Christine Finn.

6. Nu mai judeci și îți vezi mai mult de treaba ta

Aparent, în momentul în care ne îndrăgostim, ne vedem mai mult de treaba noastră, ceea ce înseamnă că nu mai avem tendința de a critica oamenii din jurul nostru. Potrivit lui Semir Zeki, neurobiolog la University college London, „atunci când ești îndrăgostit de o persoană, în anumite zone ale creierului se produce o activitare cerebrală, iar o altă zonă, cea a cortexului cerebral, responsabilă de judecată, nu mai este activă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

LA's Finest - Season 1

“Detectivele din L.A.” (L.A.’s Finest) pornesc în misiuni duble, din 11 mai, la AXN

De ce este important dușul zilnic?