in

Ce să mănânci ca să fii fit în vara asta!

Avem o vară plină de activități. Ieșit în oraș cu prietenii în cel mai fashion model de pantaloni scurți, dat pe spate cel mai cool băiat din gașcă, făcut senzație la plajă, mers în club cea mai scurtă fustiță din garderobă tocmai pentru a pune în evidență picioarele perfecte și talia de viespe. Toate astea au nevoie de un stil de viață sănătos și de un mod de hrănire ca la carte. Să știți că treaba aia cu vârsta care ajută nu prea mai are valabilitate.

Ca să venim în ajutorul vostru, am rugat-o pe Nicoleta Velicu nutritionistul să ne spună ce să mâncăm ca să fim FABULOASE. Mai jos 2 rețete delicioase.

1. Tabouleh (pronunţat tabulé) este una dintre cele mai iubite gustări (mezze) orientale. Puţine bucătării apreciază pătrunjelul aşa cum o fac bucătăriile levantine unde sărăcia ingredientelor a ridicat modesta verdeaţă la cel mai înalt rang. Pătrunjelul verde, cât mai proaspăt, dacă se poate cules chiar în acea zi, este vedeta acestei salate populare în tot Orientul Mijlociu, iar mai nou peste tot în lume. Bucătăria libaneză, cea siriană, israeliană sau turcească, se laudă fiecare cu acest preparat proaspăt şi săţios.

Ingrediente:

2-3 legături zdravene de pătrunjel verde, proaspăt
2 linguri mentă proaspătă, tocată
1 ceapă roşie mare
5 roşii bine coapte
150 grame boulgur fin
6 linguri zeamă de lămâie
6 linguri ulei de măsline extravirgin
sare
piper măcinat

Preparare:

Puneţi la înmuiat bulgurul în apă rece pentru 2 ore.
Scoateţi bulgurul, scurgeţi-l bine de apă (strângeţi-l în mâini şi lăsaţi-l pe un prosop curat să absoarbă restul de apă.
Tăiaţi cubuleţe fine roşiile.
Tocaţi fin pătrunjelul şi menta.
Curăţaţi şi tocaţi foarte fin ceapa.
Amestecaţi roşiile cu ceapa, bulgurul, pătrunjelul şi menta.
Stropiţi cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Amestecaţi bine şi introduceţi la rece minim o oră înainte de servire.
Tabouleh-ul se consumă rece, alături de alte gustări orientale.
Timp de pregătire: 30 minute(plus 2 ore)

 

2. TEMBLEQUE

O budincă delicioasă și în același timp răcoroasă.

Vă facem cunoștință cu un desert absolut delicios, care a bătut cale lungă până să ajungă la noi. Tembleque se numește, vine din Puerto Rico și este, mai pe înțelesul nostru, o budincă de cocos.

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de asteptare: 120 min
Gata in: 130 min

INGREDIENTE:

2 cutii lapte de cocos
100 g amidon de porumb
1/2 linguriță sare
100 g zahăr
scorțișoară – pentru decorat

PREPARARE:

Adaugă laptele de cocos și amidonul într-o crăticioară și dă-le la foc mediu, amestecând cu telul să se omogenizeze. Adaugă zahărul și sarea. Amestecă din când în când, cu o lingură/spatulă de plastic, tot la foc mediu. După 2-3 minute, amestecă puternic cu telul, ca să nu formeze cocoloașe, în timp ce începe să dea în clocot. Oprește focul și toarnă budinca în vase mici pentru porții individuale deja formate, sau într-un singur vas. Lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi dă la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Scoate fiecare tembleque în parte din forme, pe câte o farfurie și presară deasupra scorțișoară pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 indicii că iubitul tău actual e mai bun decât fostul

Breaking news: Pilula contraceptivă previne cancerul de col uterin