Ce nu ştiai despre Kit Harington din “Game of Thrones”

Revenirea lui Jon Snow în sezonul șase al serialului „Game of Thrones” este învăluit în mister, iar actorul Kit Harington nu a dorit să ofere multe detalii. Până când misterul va fi deslușit, vă invităm să-l cunoașteți mai bine pe tânărul actor.

Provine dintr-o familie de aristocrați

Kit, pe numele său real Christopher Catesby Harington, s-a născut pe 26 decembrie 1986 în Londra, Marea Britanie. A primit porecla „Kit” de la mama lui care s-a inspirat de la dramaturgul și poetul englez Christopher Kit Marlowe. Actorul a fost strigat cu acest prenume încă din prima zi de viață, astfel încât nu a știut că de fapt numele lui real este Christopher până la vârsta de 11 ani, când o profesoară l-a corectat la școală. „Profesoara a remarcat într-o zi că m-am semnat pe un test Kit Harington și mi-a spus: «Nu, tu ești Christopher Harington». A fost cea mai ciudată criză existențială pe care un băiat o putea avea la vârsta de 11 ani. Dar am continuat să mă prezint cu numele de Kit pentru că simt că mă reprezintă. Chris nu mi se potrivește la fel de bine.”, a spus actorul. Încă un amănunt pe care puțini îl cunosc este acela că actorul provine dintr-o familie cu sânge albastru, fiind urmaşul îndepărtat al lui Carol al II-lea, rege al Angliei, Scoției și Irlandei. Însă în timp ce pe el nu îl impresionează acest detaliu din viața lui, americanii sunt absolut fascinați. „Există o obsesie în Statele Unite legată de regalitate și toți care mă întâlnesc exclamă: «Dumnezeule, ești rudă cu un rege!». Nu sunt un antiregalist, dar chiar nu acord importanță acestui aspect.”, a declarat Kit.

A vrut să fie jurnalist

Pe lângă pasiunea pentru actorie, Kit a visat să devină jurnalist. „Mi-am dorit să fiu actor de la o vârstă fragedă, însă ideea de a fi independent, de a fi propriul tău șef mi-a plăcut dintotdeauna și mi se părea că jurnalismul îmi putea oferi asta.”, a povestit actorul. Kit a absolvit una dintre cele mai prestigioase școli de dramaturgie din Europa, „London’s Central School of Speech and Drama”, și a obținut primul său rol în piesa de teatru „War Horse” la Teatrul Național din Londra. Producătorii serialului „Game of Thrones” l-au remarcat și l-au chemat la audiții pentru rolul lui Jon Snow. Kit a obținut rolul care i-a adus faima, dar și o nominalizare la Premiile Saturn pentru „Cel mai bun actor de televiziune”. Acest serial i-a deschis multe porți, debutând la scurt timp și pe marele ecran în filme precum „Silent Hill: Revelation 3D”, „Pompeii” și chiar a dublat vocea personajului Eret din pelicula de animație „How to Train Your Dragon 2″.

Jon Snow se întoarce?

La sfârșitul sezonului cinci din „Game of Thrones”, Jon Snow a fost înjunghiat de colegii săi din Rondul de Noapte. Acuzat de trădare, personajul legendar a sfârșit în zăpadă, într-o baltă de sânge, imagine care i-a șocat și le-a provocat o mare tristețe fanilor seriei. Mai mult decât atât, această scenă a dat naștere și la numeroase speculații cu privire la veridicitatea morții lui Jon Snow și la revenirea acestuia în sezonul șase. După luni întregi în care s-au întrebat dacă personajul lor preferat va mai apărea sau nu în următorul sezon, cei de la HBO au confirmat apariția lui în serial prin publicarea unui poster oficial care îl înfățișează pe Jon Snow cu fața însângerată, dar în viață. De asemenea, actorul a fost văzut în apropierea platourilor de filmare ale serialului deși în toate interviurile acordate presei a evitat să ofere detalii despre noul sezon. Întrebat într-o emisiune matinală de la BBC ce se va întâmpla în sezonul șase, Kit a răspuns: „Tot ce pot să vă spun este că Jon Snow e mort.”. Moderatorul a insistat asupra subiectului, spunând că spiritul personajului va rămâne viu. „Cine știe? Vom trăi și vom vedea. Cred că va fi un sezon emoționant. Abia aștept să-l văd.”, a declarat Kit. Așadar, tot ce ne rămâne de făcut este să urmărim serialul pentru că numai așa vom afla dacă bănuielile noastre se adeveresc, iar Jon Snow își va face apariția.

Punem pariu că nu știai?
1. Cele mai mari fobii ale lui sunt: să zboare cu avionul, păianjenii æi injecåiile.
2. Înainte de probele pentru rolul din „Game of Thrones”, a avut o altercaåie cu un bărbat. Din fericire, conflictul s-a aplanat repede, dar actorul a fost nevoit să meargă la audiåii cu ochiul vânăt.
3. În sezonul trei din „Game of Thrones”, actorul a fost înlocuit de o dublură în câteva scene din cauză că s-a accidentat la gleznă æi nu a putut să mai joace.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata