in

Ce este vitamina E și cum îți poate ajuta tenul

Vitamina E a devenit foarte renumită în ultima vreme, atât sub formă de capsule, cât și ca ingredient utilizat pentru diferite produse de îngrijire. Dacă îți dorești să descoperi mai multe întrebuințări ale acestei vitamine, citește și următoarele rânduri.

Ce este de fapt vitamina E?

Vitamina E sau altfel spus alfa-tocoferol (forma pe care organismul uman o poate asimila) este adesea produsă sintetic, dar mai poate fi întâlnită și în anumite produse naturale cum ar fi avocado și dovleac. Acest ingredient este utilizat cel mai frecvent sub formă de capsule, ulei sau cremă.

Cu ce ne ajută vitamina E?

Vitamina E ajută la menținerea prospețimii lichidelor din piele. Mai clar, ajută la păstrarea acelei bariere de protecție a pielii. Astfel, ne ajută la refacerea micilor fisuri care pot face ca hidratarea pielii să scadă, ducând la senzația de uscăciune. Așadar, vitamina E permite pielii să păstreze hidratarea pentru mai mult timp, mult mai mult față de momentele în care utilizezi produse fără acest ingredient.

De asemenea, vitamina E este și un un antioxidant, reușind să îndepărteze radicalii liberi periculoși, ajutând de altfel și la păstrarea unui nivel normal al sebumului, prevenind apariția punctelor negre. Acest ingredient ajută pielea să rămână fină, cu toate că este expusă razelor UV sau unui nivel mare de poluare. De cele mai multe ori, este indicată combinarea vitaminei E cu vitamina C, iar alături de cele două trebuie să se alăture produse cu factor de protecție solară.

Cum să utilizezi vitamina E

Pentru că frica cea mai mare este ca vitamina E să nu blocheze porii, este bine de știut că de obicei se regăsește într-o concentrație mică în produse. Așa se recomandă a fi folosită vitamina E, dar dacă preferi varianta capsulă, în forma ei pură, cel mai bine testeaz-o înainte pe o porțiune de piele.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 Sfaturi care te vor ajuta să trăiești mai bine

Ce să NU îi spui niciodată prietenei tale atunci când suferă din dragoste