in ,

Ce este masajul Shiatsu și cum îți poate alina problemele de sănătate

Ai probleme cu spatele, suferi de stres și de migrene frecvente? Înseamnă că încă nu ai încercat masajul Shiatsu. Masajul Shiatsu își are originile în Japonia și reprezintă un mix de tehnici ale medicinei orientale cu noțiuni moderne de anatomie și fiziologie.

„Numele acestui procedeu este un cuvânt de origine japoneză alcătuit din două caractere: „shi’ (deget) şi „atsu’ (apăsare). Masajul Shiatsu este o tehnică de presiune asupra unor puncte folosite în acupunctură sau pe o zonă mai mare din jurul lor’, susține dr. Adrian Hrihor.

Masajul Shiatsu este aliatul tău împotriva stresului

Acesta aduce beneficii pentru diverse afecțiuni, în special, în cele cauzate de stres, deoarece induce acea stare de relaxare atât fizică cât și psihică. Încordarea țesutului muscular este rezultatul tensiunii nervoase. Așadar, anumite puncte sau părți ale corpului devin dureroase. Medicina orientală a reușit de-a lungul timpului să realizeze un sistem terapeutic care folosește aceste puncte nu doar pentru diagnostic, dar și pentru tratament. Masajul shiatsu poate să confere o stare de bine în tot organismul prin presarea acestor zone care dor.

Masajul Shiatsu alină durerile

Masajul Shiatsu mai este recomandat și pentru ameliorarea afecțiunile acute ale oaselor sau mușchilor torticolis (înțepenirea gâtului) și lumbago acut (blocarea spatelui). Potrivit spuselor doctorului Adrian Hrihor, acest masaj aduce „rezultate miraculoase în aceste cazuri: chiar după prima ședința, pacientul putea să miște zona blocată anterior’.

Este indicat atât pentru persoanele sănătoase dar cu dorința de a preveni anumite afecțiuni, dar și pentru persoanele bolnave. În anumite cazuri, o singură ședință este îndeajuns, iar în altele este nevoie de un tratament mai îndelungat. Însă, de obicei, pentru a obține rezultate care să dureze, sunt necesare 10 ședințe de tratament, cu o frecvență de două-trei ori pe săptămână. De asemenea, pacientul nu trebuie să facă exerciții fizice intense, să se ferească de frig și de umezeală, factori dăunător în afecțiunile osteomusculare.

Masajul Shiatsu este modalitatea de a ajunge la starea de echilibru

„Masajul Shiatsu aduce pacientului o stare de echilbru psihic, având efecte deosebite în prevenirea, alinarea sau vindecarea unor suferințe de natură fizică. Shiatsu constă în tehnici de aplicare a presiunii cu degetele, palmele sau cotul în anumite puncte. Poate ameliora cu succes afecțiuni ca tendinitele, întinderile musculare, migrenele, durerile localizate în zona cefei sau a umerilor, sciatica, durerile de spate sau articulare, tensiunile musculare, nevralgiile. După cum vedeți, sunt probleme frecvente și, aparent, banale’, dar pentru care medicina clasică este, uneori, ineficientă. Tratamentele Shiatsu sunt relaxante datorită presiunii aplicate blând. Intensitatea este ajustată în funcție de persoană, astfel încât confortul să fie maxim. Zonele tensionate pot durea ușor în timpul tratamentului, însă, după aceea, durerea este mult ameliorată sau chiar eliminată’, susține dr. Adrian Hrihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai dubioase diete din jurul lumii

Care sunt cele mai potrivite alimente dacă vrei să te îngrași