Ce este alergia la vopseaua de păr și cum se manifestă

Cu toate că nu este o problemă medicală foarte populară, reacțiile alergice la vopseaua de păr sunt mai întâlnite decât s-ar fi imaginat.

Studii realizate în Statele Unite demonstrează că 37% din persoanele care folosesc aceste produse pentru păr prezintă mâncărimi sau alte reacții după utilizare. Acestea ar putea fi simptome pentru alergia la vopseaua de păr!

Unul dintre cele mai frecvente simptome în această afecțiune este apariția dermatitei de contact. Aceasta se manifestă printr-o erupție solzoasă, ce dă senzația de mâncărime și apare atât pe față și pleoape, cât și pe gât sau urechi. Aceasta apare mai rar pe scalp, unde pielea este mai groasă, dar poate provoca roșeață și senzații de înțepături sau arsuri.

Reacția alergică la vopseaua de păr

Această reacție alergică apare în mare parte la două sau trei zile după utilizare. Perioada de timp după care dispare poate fi cuprinsă între câteva zile și câteva săptămâni. Trebuie să știm și că persoanele care prezintă reacții la alergenii obișnuiți (polen, praf, alimente, etc.) au un risc mai ridicat de a avea alergie și la vopseaua de păr.

În situații mult mai rare, alergia poate pune în pericol și viața, provocând astfel șoc anafilactic. În asemenea cazuri, reacția apare rapid, la doar câteva ore de la utilizare. Aceasta se prezintă prin simptome severe de: urticarie, erupție severă cu bășici, umflături ale ochilor, buzelor, limbii, anemie, dificultăți de respirație sau greață. Dacă prezentați unul dintre aceste simptome, duceți-vă de urgență la spital!

Dacă aveți simptome alergice la vopseaua de păr, este indicat să discutați cu un medic dermatolog. Acesta vă va da un tratament în funcție de severitatea simptomelor și modul în care acestea se manifestă.

Sursa foto: fucsia.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata