Ce cutii de carton sunt folosite cel mai des în ambalarea coletelor pentru clienți?

Ambalajul nu mai protejează doar produsul, ci are capacitatea de a influența inclusiv satisfacția clientului. Cum vine asta, te întrebi? Gândește-te la o comandă online, pe care o aștepți cu sufletul la gură; când în sfârșit o primești, o desfaci cu satisfacție și te aștepți ca produsul să fie intact, nu?

 

La modul ideal, așa ar trebui să se întâmple! Doar că încă mai există magazine online care aleg produse de ambalare slab calitative, ceea ce transformă bucuria unboxing-ului într-o experiență pe care nu o vei recomanda. Ce vrem să spunem este că modul în care îți este livrat un produs reflectă direct imaginea și valorile brandului (deci poate fi folosit ca instrument de marketing).

 

Pentru că accidentele nu iartă pe nimeni (mai ales când curierii au de adus zeci de pachete zilnic), dacă vrei ca orice client să revină cu o nouă comandă nu ar strica să optezi pentru cutii de carton de cea mai bună calitate!

 

Dincolo de aspectul estetic și de marketing, funcționalitatea de bază a cutiilor de carton nu poate fi neglijată. Durabilitatea și capacitatea de a proteja conținutul sunt priorități absolute. Producătorii de cutii de carton au dezvoltat diferite grade de rezistență ale cartonului, cu proprietăți de amortizare și rezistență la compresiune, asigurându-te astfel că produsele ajung în condiții optime la destinatari, indiferent de provocările întâmpinate pe parcurs.

O cutie pentru fiecare tip de produs

Cutiile folosite în ambalarea produselor comandate de clienți sunt disponibile într-o gamă largă de modele, gata să-ți pună și mai mult produsul în valoare și să-l ferească de vicisitudinile de pe drumul către client.

Cutiile standard din carton

Cutiile standard, cunoscute și sub denumirea de cutii „slotted„, au un design simplu și sunt fabricate dintr-o singură bucată de carton, decupată și pliată pentru a forma o cutie. Antreprenorii le preferă pentru costul redus de producție, posibilitatea de stocare în plat și ușurința în asamblare.

 

Din punct de vedere logistic, aceste tipuri de cutii sunt o bună opțiune în cazul comercianților ce au de trimis un volum mare de colete, pot fi create pe comandă în diverse dimensiuni, deci sunt perfecte pentru majoritatea produselor standard.

Cutii cu compartimente

Pentru colete care cu mai multe articole sau pentru produse care necesită separare și protecție suplimentară, cutiile cu compartimente sunt o bună soluție. Acestea sunt concepute pentru a maximiza spațiul disponibil, dar minimiza riscul de deteriorare în timpul transportului.

 

Compartimentele individuale asigură că fiecare produs este separat și protejat, eliminând necesitatea folosirii unor cantități mari de material de umplutură (cum ar fi folia cu bule sau polistirenul). Iar asta optimizează costurile, dar reduce și impactul ambalajului asupra mediului.

 

Unul dintre cele mai mari avantaje ale cutiilor cu compartimente este modularitatea. Companiile își pot ajusta dimensiunile și numărul de compartimente în funcție de specificațiile și dimensiunile produselor care trebuie ambalate.

 

Totodată, acest tip de cutii de carton de pe rogri.ro au și un rol important în unboxing – transformă deschiderea pachetului într-o experiență memorabilă pentru client. Pentru produsele de lux, de exemplu, un astfel de ambalaj amplifică percepția de rafinament a mărcii.

Cutii die-cut

Acestea sunt produse prin tehnici speciale de tăiere, care permit crearea unor forme și structuri complexe. De regulă, aceste modele de cutii sunt folosite în cazul produselor care au nevoie de un ambalaj sofisticat sau pentru articole ce merită un unboxing special.

 

Acest proces implică folosirea unei matrice (”die”) pentru a tăia cartonul în forme specifice, pentru personalizări detaliate și adaptări precise la nevoile produsului. Tehnica permite crearea de ferestre, mânere, deschideri speciale și alte elemente de design care îmbunătățesc funcționalitatea pachetului, dar și estetica ambalajului.

 

În ciuda designului elaborat, cutiile die-cut nu înseamnă un grad mai mic de protecție. Acestea pot fi realizate din cartoane de diferite grosimi și durități, adaptate pentru a suporta greutatea și a proteja produsele sensibile sau grele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata