Ce antivirale naturale putem folosi pentru a ne feri de posibilele viroze și gripe

Sezonul virozelor respiratorii și al gripelor a luat amploare, motiv pentru care sărim în ajutorul tău cu câteva remedii date de natură, ce te vor ajuta să previi anumite infecții, dar și să ameliorezi disconfortul, simptomele sau chiar durata bolii.

Chit că ne referim la viroze ușoare, precum guturaiul, rinita sau faringita, sau despre probleme mai grave cum ar fi gripa, pneumonia sau laringita, să știi că există câteva plante din natură care ajută imunitatea organismului și implicit, vor reduce severitatea simptomelor. În asemenea situații, specialiștii ne recomandă remedii ce au efecte antitermice, antiinflamatoare, antiseptice și de fluidificare a secrețiilor nazale.

1. Usturoiul

Fiind un puternic antibiotic natural, consumat în fiecare zi, usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar. Așadar, acesta este excelent dacă ești răcit sau ai bronșită, deoarece calmează tusea. Îl poți consuma fie sub formă de ceai, în amestec cu cimbru, sau sub formă de fiertură (îl fierbi în lapte, iar apoi îl bei cald).

2. Turmericul indian

Turmericul indian este un bun aliat împotriva infecțiilor virale grație efectelor sale antioxidante, antiinflamatoare dar și imunostimulatoare. Ca să poți face față răcelilor, este recomandat să combini o linguriță de pudră de turmeric cu o linguriță de miere și să îl consumi de trei ori pe zi.

3. Ghimbirul

În momentul în care ai răcit și tusea nu te mai lasă în pace, fierbe o rădăcină proaspătă de ghimbir într-o cană mare de apă, preț de 10 minute, și vei avea un ceai cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și antivirale.

4. Propolisul

Este un produs ce aparține stupului care este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatoare și antivirale. Acesta are efect asupra a circa 30 de tipuri de virusuri, conform experților. Ca să previi afecțiunile respiratorii este indicat să ții cure periodice cu miere propolizată. Așadar, timp de 21 de zile, ia câte o linguriță din acest produs, de patru ori pe zi.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata