Ce alimente trebuie să consumi dacă ai acnee, și de care trebuie să te ferești

Cu cât mănânci mai dezorganizat, mai multe produse de tip fast-food și mai puține alimente sănătoase, cu atât condiția tenului se înrăutățește. Iar specialiștii pot confirma acest lucru. De aceea, dacă te confrunți cu acneea, uite care sunt alimentele de care ai nevoie să stai departe și care sunt cele care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie, asta dacă îți dorești să ai o piele cât mai sănătoasă:

1. Ferește-te de zahăr

Acesta este cu siguranță primul sfat pe care dermatologii ni-l pot da. Este foarte important să știi că trebuie să te ferești de fluctuațiile de zahăr din sânge deoarece acestea nu fac altceva decât să grăbească riscul apariției acneei. În primul rând, acesta provoacă o creștere a sebumului, lucru ce facilitează apariția acneei. Din acest motiv, experții indică să stai departe de băuturile carbogazoase, de carbohidrații rafinați precum paste, produse de patiserie, sau produse procesate.

2. Uită de produsele lactate

Un studiu efectuat pe un eșantion de 71.819 persoane a arătat că acelea care frecventau consumul de lapte, erau cu 16% mai predispuse la acnee, decât cele care îl eliminaseră din dieta lor. Ideea este că nu doar laptele trebuie evitat, ci trebuie să te ferești de toate produsele lactate, de la iaurt și până la brânzeturi. Un lucru bun este că în ziua de azi, poți să găsești cu ușurință înlocuitori pentru majoritatea produselor lactate. Optează pentru laptele vegetal, cum ar fi cel de ovăz sau de migdale și înlocuiește brânza de vacă cu tofu.

3. Optează pentru alimente bogate în nutrienți

Acneea este provocată de inflamație, iar alegerea unor alimente cu proprietăți antiinflamatoare este foarte importantă. De aceea, o dietă plină în omega-3 (pește, semințe de chia) sau în omega-6 (soia) te poate ajuta să uiți de acnee. În plus, fructele și legumele nu trebuie să îți lipsească din meniu. Fiind pline de antioxidanți și de nutrienți, au efecte antiinflamatoare și sunt foarte benefice pentru tenul tău.

Ce alimente sunt recomandate

Legume: brocoli, spanac, ardei, ardei, dovlecei, conopidă, morcovi, sfeclă etc.

Fructe: fructe de pădure, grapefruit, portocale, mere, vișine, banane, pere, struguri, piersici etc.

Cereale integrale și legume bogate în amidon: cartof dulce, quinoa, orez brun, ovăz, hrișcă etc.

Grăsimi sănătoase: ouă, ulei de măsline, avocado, nuci, semințe, ulei de nucă de cocos etc.

Proteine: somon, tofu, carne de pui, curcan, ouă, fructe de mare etc.

Leguminoase: năut, fasole, linte, fasole roșie, etc.

Ierburi și condimente: turmeric, scorțișoară, piper negru, pătrunjel, usturoi, ghimbir etc.

Băuturi: apă, ceai verde, limonada neîndulcită etc.

Ce alimente și băuturi trebuie să eviți

Produse lactate: lapte, brânză, iaurt etc.

Alimente procesate: fast-food, mâncare congelată, cereale zaharoase, chipsuri, pâine albă etc.

Dulciuri și băuturi zaharoase: bomboane, prăjituri, sucuri, biscuiți, băuturi energizante etc.

Sursa: elle.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata