Câte clătite putem mânca pe zi, potrivit specialiștilor

Făină, zahăr, lapte sau unt, iar mai apoi gem sau cremă de ciocolată. Deja ți se topesc în gură însă, din nefericire, clătitele nu fac parte din categoria alimentelor sănătoase, ba mai mult, nu ne pot ajuta deloc să ne păstrăm silueta. Cu toate acestea, în perioada de izolare la domiliciu, am putea fi tentați să facem clătite mai des pentru a uita de pofta de dulce. Însă te-ai gândit vreodată câte clătite ne este recomandat să mâncăm pe zi?

Pe vremuri, clătitele erau consumate mult mai frecvent, fiind făcute din apă, făină, ouă și sare, reușind să înlocuiască pâinea. În vremurile noastre, este un dulce, la care adăugăm zahăr, lapte, unt, dulceață, ciocolată și multe altele. Așadar, numărul de calorii se dublează odată cu ingredientul pe care îl adăugăm în plus.

Conform nutriționiștilor, la o masă, putem mâncă de la 3 până la 6 clătite, însă, bineînțeles, pentru bărbați și femei, cantitatea diferă. Pentru o femeie, este indicat să mănânce 3-4 clătite, iar un bărbat poate mânca până la 6 bucăți. În ambele situații, trebuie să ținem cont cu ce umplem clătitele.

Care sunt cele mai potrivite umpluturi pentru clătite

Cel mai bine ar fi să mâncăm clătite fără zahăr și cu o umplutură pe bază de proteine: carne de pui sau vită, ciuperci, brânză de vaci. Va deveni o gustare sănătoasă și sățioasă în același timp.

Variantele cu gem, dulceață, sau cremă de ciocolată nu se numără printre cele mai recomandate opțiuni, dacă nu vrei să te îngrași. Chiar și dacă înlocuiți aceste umpluturi cu fructe coapte, nu te va ajuta să scazi atât de mult din numărul de calorii.

Varianta cea mai potrivită ar putea fi ca la masa principală să mănânci două clătite cu carne, iar pentru desert, doar o singură clătită cu dulceață.

Persoanele care se confruntă cu boli de stomac, precum ulcerul, le este indicat să nu consume prea multe clătite. O opțiune mai sănătoasă sunt cele din dovlecei, morcovi, făină de hrișcă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata