Cât de mult îngrașă pastele?

Pastele au primit încă de acum multă vreme titlul de distrugător de siluete, motiv pentru care sunt frecvent evitate în timpul dietelor. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că aceste alimente au fost etichetate în mod negativ pe nedrept, deoarece nu dăunează deloc siluetei.

Carbohidrații nu aduc kilograme în plus, ci caloriile aduc kilograme în plus, indiferent că provin din carbohidrați, grăsimi sau proteine. Astfel, nu pastele sunt de vină, ci doar cantitatea de paste pe care o consumi poate să îți dăuneze siluetei. Așadar, pastele consumate în cantități moderate nu te vor umple de kilograme în plus. Nutriționiștii susțin că 85 de grame de paste negătite, sunt suficiente pentru o singură persoană.

Pastele sunt considerate a fii carbohidrați complecși, care nu eliberează toată energia deodată ci treptat, și nu au un indice glicemic prea ridicat. Ai multe opțiuni de paste, întrucât poți alege între paste din făină integrală sau din făină de orez.

Specialiștii italieni au realizat un studiu pe un eșantion de 23.000 de persoane. În cele din urmă, s-a descoperit faptul că persoanele care mănâncă frecvent paste au indicele de masă corporală mai scăzut, comparativ cu oamenii care nu consumă paste deloc. În plus, consumatorii de paste au circumferința taliei mai redusă decât persoanele care nu consumă paste frecvent.

În afară de cantitatea de paste consumate, este indicat să ții cont și de asocierile pe care le faci atunci când mănânci paste, dacă îți dorești ca silueta ta să se mențină în formă. Așadar, optează pentru pastele gătite cu legume sau fructe de mare, nu pentru pastele cu sosuri de brânză sau bacon, ingrediente care automat vor aduce calorii în plus și care, în mod clar au un efect nedorit asupra siluetei tale. Uită de parmezan, de unt sau smântână lichidă atunci când prepari pastele și alege să folosești uleiul de măsline, legume sau verdețuri.

Și timpul de fierbere contează pentru silueta ta, cu toate că nu ai fi crezut vreodată să existe vreo legătură. Ei bine, află de fapt pastele fierte al dente au un indice glicemic scăzut, motiv pentru care nu trebuie să fierbi prea mult spaghetele și penele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata