Cât de eficientă este masca chirurgicală împotriva coronavirusului

Persoanele care poartă în fiecare zi în drum spre job masca chirurgicală cred cu tărie că sunt astfel protejate de cea mai periculoasă și contagioasă boală a momentului. Masca chiar ne protejează de CORONAVIRUS? Ce declară un medic renumit:

După temerile emise de Organizația Mondială a Sănătății, pandemia de coronavirus a venit. Însă acest lucru nu trebuie să ne sperie sau să ne creeze panică nouă dar și apropiaților noștri. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne protejăm atât pe noi cât și pe cei dragi nouă, să ne spălăm cât mai des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate și să respectăm normele impuse de Ministerul Sănătății. Și pentru că noul Covid-19, virusul care a speriat lumea întreagă pare foarte rezistent, un medic a relatat adevărul despre masca de protecție: ne protejează sau nu de Coronavirus?

Coronavirusul se răspândește în întreaga lume cu o viteză foarte mare: duminică 8 martie erau înregistrate 109,648 cazuri în toată lumea, 3,802 decese și un număr de 60,956 de persoane însănătoșite după contactarea virusului. În urmă cu puțin timp, Organizația Mondială a Sănătății a distribuit 500.000 de măști către medicii din prima linie de elecție și tratare a pacienților purtători de virus. Oamenii nici ei nu se culcă pe o ureche așa că și-au achiziționat zeci de măști fără de care nu se gândesc să iasă din casă. Situația este asemănătoare în toate țările.

Ne protejează masca de coronavirus? Ce declară un medic american renumit:

Directorul Centrului de Inovație în Medicină din cadrul Universității din New York, dr. Leora Horowitz, susține că toată această nebunie creată în jurul purtării măștii chirurgicale este o grijă suplimentară, pentru că, această mască nu este 100% eficientă împotriva virusului. Așadar, masca chirurgicală este indicată doar pentru a împiedica infecția respiratorie detectată în organism să se împrăștie prin aer. Masca o poartă persoanele infectate și nu cele sănătoase.

Nu s-a descoperit nici un studiu care să arate faptul că purtatul măștii chirurgicale ne protejează de coronavirus. Aceste măști sunt purtate de către persoanele bolnave, ca să împiedice prin acest mod, răspândirea particulelor infestate în atmosferă.

Ținem să vă anunțăm faptul că în România există 260 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, dintre care, 19 au fost vindecați iar mai apoi externați. Cazurile sunt în creștere, iar autoritățile recomandă izolarea la domiciliu a fiecărei persoane! Singurul mod prin care ne putem proteja este izolarea la domiciliu. În cazul în care sunteți nevoit să părăsiți locuința, spălați-vă cât mai des pe mâini și dezinfectați-vă cât mai bine.

 

Sursa: avantaje.ro

Sursa foto: realitatea.net, alternamed.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata