Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 1,6 milioane de euro

Castelul Corvinilor din Hunedoara a înregistrat, anul trecut, încasări în valoare de 1,6 milioane de euro, monumentul istoric medieval fiind vizitat de peste 400.000 de turişti, relevă datele Primăriei municipiului Hunedoara.

„Unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din estul Europei, Castelul Corvinilor a primit, anul trecut, 404.379 vizitatori. Aceştia au lăsat în visteria castelului 7,65 milioane de lei, adică 1,6 milioane de euro. În special în lunile de vară, la castel vin turişti din toate colţurile lumii, atraşi de măreţia monumentului, dar şi de poveştile născocite, conform cărora castelul ar fi unul bântuit”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Hunedoara, Elena Matieş.

În ultimii ani, numărul turiştilor are au vizitat Castelul Corvinilor a crescut constant, la fel şi încasările realizate din vânzarea biletelor de intrare sau din alte taxe pentru servicii.

Astfel, comparativ cu anul 2018, numărul turiştilor care au trecut pragul castelului a crescut cu peste 50.000 de persoane, iar încasările au fost mai mari cu aproape 280.000 de euro.

Datele statistice mai arată că numărul vizitatorilor din anul 2019 este de două ori şi jumătate mai mare decât cel din anul 2013, când castelul a primit 154.737 turişti. În ceea ce priveşte încasările raportate la perioada de referinţă, acestea au crescut de 3,6 ori, de la 2,1 milioane lei în anul 2013, la peste 7,65 milioane lei, anul trecut.

Persoanele care doresc să vadă Castelul Corvinilor o pot face şi cu ajutorul tehnicilor noi, printr-un tur virtual 3D al monumentului. Acesta prezintă imagini surprinse înainte de începerea lucrărilor de reabilitare ale castelului. Imaginile pentru turul virtual la 360 de grade sunt disponibile gratuit la adresa https://my.matterport.com/show/?m=gVf9D39VVSu.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata