Cărți în limba engleză apreciate de cititorii din întreaga lume

Călătoria prin lumea cărților ne oferă oportunitatea de a explora universuri uimitoare, de a cunoaște personaje inedite și de a ne dezvolta în permanență. Literatura în engleză se remarcă prin diversitatea și bogăția sa, acoperind o mulțime de genuri, teme și stiluri. De la operele clasice și contemporane până la non-ficțiune, cărți pentru copii și tineret sau lucrări de dezvoltare personală, lecturile în limba engleză ne permit să ne îmbogățim cunoștințele și să ne deschidem orizonturile.

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai apreciate și inspirate cărți în engleză, care au reușit să încânte și să provoace gândirea cititorilor din întreaga lume.

 

 1. Beletristica modernă
 • Normal People – de Sally Rooney

Normal People este o carte inovatoare și profundă, scrisă de irlandeza Sally Rooney. Romanul urmărește viața a doi tineri, Connell și Marianne, pe parcursul anilor lor de liceu și facultate. Subiectul principal al cărții este evoluția relației dintre cele două personaje, dar și provocările pe care le întâmpină în societate. Limbajul captivant și stilul narativ al lui Rooney fac din această carte o lectură plăcută și emoționantă.

 

 • The Silent Patient – de Alex Michaelides

The Silent Patient este un thriller psihologic scris de autorul britanic Alex Michaelides. Povestea se concentrează pe Alicia Berenson, o pictoriță talentată care, în mod misterios, își ucide soțul și apoi refuză să vorbească. În încercarea de a dezlega enigma din spatele tăcerii Aliciei, psihoterapeutul Theo Faber se angajează într-un joc periculos al adevărului și manipulării. Suspansul, intrigile și răsturnările de situație fac din această carte o lectură captivantă.

 

 1. Cărți de non-ficțiune
 • Sapiens: A Brief History of Humankind – de Yuval Noah Harari

Sapiens este o carte de istorie și antropologie scrisă de profesorul israelian Yuval Noah Harari. Această lucrare oferă o perspectivă asupra istoriei umanității, de la apariția primelor specii umane și până în zilele noastre. Harari explorează modul în care biologia și cultura au modelat evoluția umană, discutând teme precum agricultura, imperialismul, capitalismul și revoluțiile științifice și tehnologice. Sapiens este o lectură fascinantă pentru oricine este interesat de istorie și de dezvoltarea umană.

 

 • Educated – de Tara Westover

Educated este o autobiografie scrisă de Tara Westover, o tânără americancă crescută într-o familie mormonă fundamentalistă și izolată din munții Idaho. Povestea ei descrie drumul către o educație formală și de auto-descoperire, în ciuda opoziției familiei sale. Tara se confruntă cu numeroase obstacole și traume pe parcursul vieții, dar perseverența și curajul ei o ajută să-și depășească trecutul și să obțină o educație universitară la prestigioasa Universitate Cambridge. Educated este un testament emoționant al puterii educației și al rezilienței umane.

 

 1. Literatura clasică în engleză
 • Pride and Prejudice – de Jane Austen

Pride and Prejudice este unul dintre cele mai apreciate romane ale literaturii engleze, scris de Jane Austen în secolul al XIX-lea. Cartea explorează relațiile și moravurile societății britanice de la acea vreme, având în centrul său familia Bennet și cele cinci fiice ale acesteia. Inteligența, umorul și realismul lui Austen transformă Pride and Prejudice într-o lectură captivantă și actuală chiar și în zilele noastre.

 

 • To Kill a Mockingbird – de Harper Lee

To Kill a Mockingbird este un roman clasic scris de Harper Lee în anul 1960, care se concentrează pe teme precum rasismul, justiția și copilăria. Povestea este narată de Scout Finch, o fetiță de șase ani dintr-un orășel din sudul SUA, în timpul Marii Depresiuni. Romanul este inspirat din experiențele autoarei și abordează subiecte complexe și sensibile prin ochii inocenți ai unei copile, făcându-l o lectură memorabilă și emoționantă.

 

 1. Cărți pentru copii și tineret
 • Harry Potter – de J.K. Rowling

Seria Harry Potter a devenit rapid una dintre cele mai iubite și apreciate colecții de cărți pentru copii și tineret din toate timpurile. Povestea lui Harry, un tânăr vrăjitor care descoperă că este destinat să lupte împotriva forțelor întunericului, a captivat generații întregi de cititori. Magia, prietenia și aventura se întrepătrund în această serie de cărți, oferind o lectură palpitantă și captivantă pentru toate vârstele.

 • The Hunger Games – de Suzanne Collins

Seria The Hunger Games este un fenomen literar care a câștigat inimile a milioane de cititori din întreaga lume. Povestea se desfășoară într-un viitor distopic, în care tinerii sunt forțați să participe într-un eveniment brutal numit Jocurile foamei. Protagonista, Katniss Everdeen, este o eroină puternică și inspirată, care luptă pentru supraviețuire și libertate. Seria prezintă teme complexe, precum puterea, sacrificiul și revoluția, făcând din aceasta o lectură captivantă pentru tineri și adulți deopotrivă.

 

 1. Cărți motivaționale și de dezvoltare personală
 • The Power of Now – de Eckhart Tolle

The Power of Now este o carte de dezvoltare personală și spiritualitate, scrisă de Eckhart Tolle. Autorul ne îndeamnă să trăim în prezent și să ne eliberăm de gândurile și preocupările care ne împiedică să ne bucurăm de viață. Prin intermediul înțelepciunii și tehnicilor prezentate, Tolle ne ajută să cultivăm o stare de conștiință mai profundă și să ne conectăm la esența noastră interioară.

 

 • Atomic Habits – de James Clear

Atomic Habits este o carte practică și accesibilă despre formarea și menținerea obiceiurilor sănătoase, scrisă de James Clear. Autorul prezintă strategii și tehnici bazate pe cercetări științifice, care ajută cititorii să-și dezvolte obiceiuri pozitive și să se îmbunătățească în mod constant. Acest ghid ușor de urmărit și aplicat este esențial pentru oricine dorește să-și schimbe viața într-o direcție mai bună și să atingă succesul în toate aspectele vieții.

 

 1. Cărți de știință și tehnologie
 • The Selfish Gene – de Richard Dawkins

The Selfish Gene este o carte revoluționară de biologie evoluționistă, scrisă de Richard Dawkins. Autorul argumentează că genele sunt unitățile fundamentale ale evoluției și că acțiunile organismelor sunt influențate de dorința genei de a se perpetua. Acest punct de vedere a schimbat modul în care înțelegem evoluția și a avut un impact profund asupra științelor biologice.

 

 • The Singularity is Near – de Ray Kurzweil

The Singularity is Near este o carte futuristă și provocatoare scrisă de Ray Kurzweil, în care autorul prezice că tehnologia va avansa într-un ritm atât de rapid încât va depăși capacitatea umană de a o înțelege și controla. Kurzweil explorează ideea că inteligența artificială va depăși în cele din urmă inteligența umană și va duce la un punct de singularitate tehnologică. Cartea este plină de previziuni interesante și oferă o privire fascinantă asupra viitorului tehnologiei și a umanității.

Prin explorarea acestor titluri și a multor altele, veți descoperi universul vast și minunat al cărților în engleză. Fiecare carte prezintă o oportunitate de a vă îmbogăți mintea, inima și sufletul cu povești, cunoștințe și idei noi. Nu uitați să profitați de ofertele speciale la cărti pentru a vă îmbunătăți colecția și a împărtăși bucuria lecturii cu cei dragi. Lectura nu doar că ne conectează cu personaje și povești fascinante, ci ne permite și să călătorim în timp și spațiu, să învățăm despre noi înșine și să ne dezvoltăm ca indivizi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata