Carmen Brumă dezvăluie secretul! Ce să mănânci în post ca să nu te îngrași

Carmen Brumă oferă recomandări utile pentru cei care țin Postul Paștelui și își doresc să își mențină silueta. Vedeta sugerează alimente esențiale pentru o dietă echilibrată și împărtășește o rețetă gustoasă de chifle din linte.

Carmen Brumă dezvăluie secretul! Ce să mănânci în post ca să nu te îngrași

În timpul postului, mulți oameni caută opțiuni alimentare sănătoase care să le permită să mențină un echilibru între dietă și siluetă. Carmen Brumă, recunoscută pentru promovarea unui stil de viață sănătos, oferă sfaturi practice și rețete savuroase pentru această perioadă. La 47 de ani, vedeta a împărtășit recent câteva recomandări valoroase, subliniind o regulă esențială pentru menținerea unei siluete echilibrate.

„Gustă din fiecare preparat la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara!”

Ce alimente sunt recomandate în această perioadă

Pentru perioada postului, Carmen Brumă recomandă o serie de alimente care susțin o dietă echilibrată și bogată în nutrienți. Printre acestea se numără fulgii de drojdie inactivă, o sursă valoroasă de proteine și vitamina B12, pudra proteică vegană, precum și leguminoasele, cum ar fi lintea. De asemenea, legumele cu boabe sunt ideale alături de pseudocereale precum meiul, amarantul – recunoscut pentru conținutul ridicat de fibre și proteine, quinoa și hrișca.

„Fulgii de drojdie inactivă sau uscată reprezintă un ingredient-condiment care nu ar trebui să lipsească din perioadele de post. Reprezintă o sursă foarte bună de proteine. Sunt foarte bogați în vitamina B și minerale, sunt foarte plăcuți la gust, seamănă cu brânza și parmezanul, și pot fi foarte ușor integrați în meniul zilnic. Îi puteți adăuga peste supe, peste ciorbe, peste salate, peste legume la cuptor”, a povestit Carmen Brumă despre fulgii de drojdie inactivă care se pot folosi oricând în meniul de post, potrivit Click!.

Rețeta pentru chifle de linte

Pentru a face perioada postului mai accesibilă, Carmen Brumă a conceput o rețetă savuroasă de chifle din linte. Acestea nu sunt doar o opțiune excelentă pentru cei care țin post, ci și pentru oricine își dorește o alternativă mai sănătoasă și mai ușoară în alimentație.

„Chiflele din linte sunt bogate în proteine vegetale, sățioase și gustoase și reprezintă o variantă foarte bună pentru cei care țin postul sau pentru cei care vor  o pâine proteică foarte ușor de făcut și foarte gustoasă. Se pune la hidratat 200 de grame de linte roșie, am adăugat  3 linguri tărâțe din semințe, 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de apă, 3 linguri drojdie inactivă, ½ jumătate linguriță bicarbonat stins cu zeamă de lamâie, sare, busuioc, fulgi de ceapă.

Am mixat totul într-un blender până când s-a făcut o pastă suficient de tare astfel încât să poți forma niște bile pe care le-am pus pe o hârtie de copt într-o tavă. Am adăugat semințe de floarea soarelui și dovleac și le-am băgat în cuptor la 180 de grade”, a mai precizat Carmen Brumă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata