Care sunt modelele de cabine de duș extrem de populare în țara noastră?

Sunt persoane active, mereu aflate în mișcare, ce nu preferă băile lungi și fierbinți în căutarea relaxării, ci au nevoie de ceva potrivit stilului lor de viață. Astfel, pentru că preferă lucrurile practice fac o alegere fără compromis – cabina de duș.

 

Urmărind tendințele în materie de design interior, în special în ceea ce privește arhitectura băii, cabina de duș a devenit o opțiune tot mai populară în casele românilor. Drept dovadă, nu este de mirare că modelele actuale vin într-o gamă diversificată de forme, mărimi, materiale și specificații. Date fiind datele problemei, dacă și tu te afli în căutarea unei cabine de duș de la Home36 moderne este, practic, imposibil să nu găsești ceva pe placul tău.

 

Înainte de a porni la achiziție sunt, totuși, câteva lucruri pe care ar fi bine să le iei în considerare. Primul, foarte important, este bugetul; apoi celelalte criterii, precum: spațiul disponibil, design-ul băii, caracteristicile cabinei de duș – forma dorită, materialul din care este fabricată, dimensiunile, etc.

Care sunt cele mai populare modele de cabine de duș?

Cabinele semirotunde

Sunt folosite pentru a adauga băii un plus de estetică și se montează pe colț. Este disponibilă în mărimile 90 x 190 cm sau 80 x 190 cm și este recomandată montarea pe o cădiță de duș specială.

Cabinele pătrate

Cabinele de duș pătrate sunt modelele cele mai întâlnite în casele românilor. De regulă, acestea au deschidere pe colț, cu uși culisante din două bucăți.

Cabinele walk-in

Sunt cele mai moderne modele, care permit crearea unei atmosfere relaxante și prietenoase în camera de baie. Seamănă mai mult cu un paravan, montat pe perete.

Cabinele de duș dreptunghiulare

Oferă mai mult spațiu utilizatorilor decât modelele de cabine de duș pătrate, deci pentru a fi montate este necesară o baie puțin mai mare. În ceea ce privește dimensiunea, acestea sunt disponibile pe 80 x 80 centimetri și pe 120 x 90 centimetri.

Cabinele de duș cu hidromasaj

Persoanele care sunt în căutarea relaxării, însă nu au suficient spațiu sau timp pentru o baie fierbinte, aleg acest model. Acestea sunt mult mai pretențioase decât cabinele de duș normale și mult mai elegante și moderne.

De ce este mai avantajoasă cabina de duș decât cada normală?

Cu siguranță atunci când te afli în plin proces de (re)amenajare a băii ai în plan să faci modificări majore. Iar una dintre ele poate fi chiar renunțarea la cadă. Instalarea unei cabine de duș oferă numeroase avantaje, printre care:

  • Preț de achiziție redus;
  • Preț mic pentru montajul și operațiunile de întreținere;
  • Consum redus de apă și energie;
  • Posibilitate de relaxare în scurt timp – mai ales dacă optezi pentru modelul prevăzut cu hidromasaj;
  • Reorganizarea eficientă a băii – grație faptului că ocupă mai puțin spațiu decât cada de baie.

Cât de importantă este etanșeitatea cabinei de duș?

Oricât de interesant sau plăcut ar fi modelul pe care vrei să îl achiziționezi este foarte important să acorzi atenție și etanșeității cabinei de duș. Prin etanșeitate se traduce închiderea perfectă a ușilor cabinei, astfel încât apa să nu se scurgă la exterior.

 

Etanșeitatea poate fi verificată cu ajutorul garniturilor – acestea trebuie să fie realizate din cauciuc de cea mai bună calitate, pentru a nu permite trecerea apei. Totodată, la închiderea ușilor cabinei, acestea trebuie să se îmbine perfect, astfel încât apa să nu se prelingă la exterior.

 

Cabina de dus poate schimba in totalitate felul in care arata baia, asa ca alege acele modele care indeplinesc cele mai multe dintre criteriile tale, urmand ca dintre acestea sa o alegi pe cea potrivita baii tale.

 

Cabina de dus trebuie sa ofere un desgin atractiv dar si confort, asa ca opteaza pentru variante aspectuoase si eficiente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata