in ,

Care sunt cele mai potrivite cereale pentru prima masă a zilei

Cerealele pentru micul dejun au devenit deja o obișnuință, rafturile supermarketurilor fiind pline de asemenea produse. Cu toate acestea, este greu să îți dai seama care sunt cele naturale și sănătoase și cele care au zahăr adăugat și ne aduc kilograme nedorite în plus, sau ne pun în pericol sănătatea.

Nutriționistul australian Fiona Tuck a dezvăluit pentru dailymail.co.uk care sunt principiile pe care le urmează atunci când alege tipul de cereale. Dieteticianul Lyndi Cohen vine în ajutorul nutriționistului pentru ca noi să avem cele mai potrivite informații atunci când vrem să avem un mic dejun sănătos.

Poate fi destul de greu să îți cumperi tot ce ai nevoie pentru un mic dejun delicios dar și sănătos și nutritiv în același timp. În majoritatea cazurilor, ne lăsăm ghidați de etichetele și ambalajele mai atractive și nu luăm în seamă etichetele pe care regăsim termenii „natural”, „fără zahăr adăugat” sau „fără gluten”. Și cum putem fi convinși că alegerea noastră este cea sănătoasă?

În vreme ce mare parte din etichete includ informații cu privire la valorile calorice ale cerealelor, lucrul pe care de fapt nu îl realizăm este că un castron cu muesli poate să aibă o cantitate mult prea ridicată de zahăr pentru ceea ce are nevoie organismul nostru.

Nutriționistul Fiona Tuck ne sfătuiește ce mic dejun ar trebui să consumăm și care sunt tipurile de cereale pe care ar trebui să le consumăm și de care să ne ferim. Aceasta susține că secretul se află într-o mai bună informare despre produsul pe care urmează să îl consumăm.

“Există o varietate foarte mare de cereale disponibile – trebuie doar să îti faci temele.”

Pentru început, “Cu cât sunt mai procesate cerealele, cu atât mai puțini nutrienți conțin și cu atât mai mulți aditivi sunt adăugați.

Ce produse ar trebui să cumperi și pe care să le eviți?

Cerealele de tip pufarine

Aparent, cerealele de tip pufarine par inofensive, însă, din nefericire, ar trebui să le evitați:

“Orezul expandat, de exemplu, conține foarte puțini nutrienți și este foarte procesat.” ne atrage atenția nutriționistul. “Mai pui la socoteală și zahărul și sarea adăugate și deja ai un castron de cereale lipsite de fibre sau nutrienți, dar pline de zahăr.” completează ea.

Muesli

“Muesli, pe de altă parte, poate fi sănătos, dar trebuie mâncat cu precauție.” este indicația nutriționistei.

Din nefericire, și acum trebuie să fim destul de atenți, și să citim mereu eticheta, deoarece „multe tipuri de muesli din supermarketuri sunt pline de zahăr”.

Încearcă să optezi pentru variantele cu un conținut cât mai redus de zahăr, de preferabil zero, care „ nu au zahărul listat în primele trei ingrediente”.

Ovăzul

O mare parte dintre nutriționiști consideră că micul dejun ideal trebuie să conțină întotdeauna ovăz.

“Ovăzul este perfect și poate fi potențat cu fructe.” susține nutriționistul Lyndi Cohen.

“Anumite cereale sunt fortificate cu vitamina B, fier, vitamina C și multe altele și te pot ajuta să iei toți nutrienții de care ai nevoie.”

În concluzie, nutriționiștii au decis în unanimitate: “Cerealele au o reputație proastă, dar sunt ieftine și o modalitate perfectă de a mânca fibre și calciu (majoritatea mănâncă cerealele cu lapte sau iaurt ceea ce aduce un plus de valoare nutritivă)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gina pistol-si-smiley

Smiley si Gina Pistol au implinit trei ani de relatie! Cum i-au sarbatorit?

portofel

Top orașe scumpe din Europa. Ce zonă să eviți dacă nu ai suficienți bani