Care sunt cele mai parfumate flori de grădină

Pentru a avea cea mai frumoasă grădină nu este importantă doar amenajarea și designul acesteia, ci și parfumul florilor. Parfumul delicat este cel mai relevant detaliu, care cu siguranță îi va da pe spate atât pe musafiri cât și pe vecini. Uite câteva flori foarte parfumate, care nu ar trebui să îți lipsească din grădină.

1. Petunia

Petunia este o floare foarte rezistentă în timp, are un parfum foarte dulce și puternic și nu este deloc greu de întreținut. Rezistă chiar și în condiții meteo mai grele, fiind perfectă atât pentru grădină, dar și pentru parcuri.

2. Lavanda

Renumită și sub denumirea de levănțică, are un parfum foarte relaxant și este utilizată în diverse scopuri. Parfumul plantei este folosit în aromaterapie, în cosmetice, iar extractele de levănțică pot fi consumate sub formă de pilule homeopate, tincturi sau anumite siropuri sau ceaiuri, având un efect calmant și relaxant. Este foarte des întâlnită sub formă uscată, pentru a parfuma locuința și hainele din dulap. De asemea, parfumul ei deosebit și unic, plăcut pentru foarte mulți oameni, este respingător pentru insecte, motiv pentru care această plantă protejează împotriva moliilor și țânțarilor.

3. Trandafirul

Trandafirul reprezintă una dintre cele mai atractive flori, cu un parfum extrem de plăcut, subtil. Este o plantă care rezistă, însă are nevoie și de o îngrijire corespunzătoare. Sunt foarte multe specii de trandafiri, motiv pentru care poți opta, în funcție de preferințe, pentru bolte sau tufe pentru decorarea grădinii.

4. Crinii

Crin

Crinii sunt niște flori cu un miros foarte puternic și inconfundabil. Crinii sunt flori frumoase cu un parfum unic și de-a dreptul deosebit. Mirosul lor este atât de puternic încât nu este indicat să îi țineți într-o cameră în care se doarme. Sunt multe specii de crini, așa că poți opta dacă îți dorești să ai în grădină o floare care să înflorească vara sau toamna.

5. Regina nopții

Regina nopții

Regina nopții este o floare care, după cum sugerează și numele acesteia, înflorește doar noaptea. Așadar, mirosul ei plăcut și intens se va simți doar după ce vine seara. Este de preferat să fie plantată în grădină, chiar în fața unei ferestre, pentru ca parfumul acesteia să poată pătrundă și în cameră.

6. Lăcrămioarele

Lăcrămioare

Lăcrămioarele sau florile de mărgăritar sunt printre cele mai frumoase și delicate flori din lume. Acestea sunt mici și au un parfum aparte, plăcut dar rafinat, care se aseamănă oarecum cu cel al liliacului. Aroma lor este mereu utilizată în diverse cosmetice sau parfumuri. Lăcrămioarele pot fi plantate în grădină, dar și în casă sau pe balcon, în ghivece.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata