Care sunt cele mai liniștite locuri din lume

Vii acasă de la muncă și tot ce îți dorești este un moment de liniște. Vrei să pleci în concediu și alegi cea mai liniștită stațiune de la munte. Însă, tot nu e suficient. Dacă cauți acea liniște deplină, află atunci că există o multitudine de locuri pe întreg Pământul, în care nu există pic de zgomot. Aceste locuri pot fi de fapt un remediu eficient pentru persoanele care își doresc liniștea absolută.

1. Camera fără ecou

Camera fără ecou a laboratoarelor Orfield din Minnesota, este o fostă deținătoare a recordului mondial pentru cel mai liniștit loc de pe pământ, premiu oferit în anii 2003 și 2015. Camera a fost gândită de Steven Orfield în scopul cercetării și poate să absoarbă sunetul în proporție de 99,9%. Potrivit mnn.com, testele ultra-sensibile referitoare la nivelul de zgomot al camerei, au evidențiat o cifră de -13 decibeli.

2. Camera acustică Microsoft

Camera de testare acustică din laboratoarele audio ale Microsoft din Statele Unite, a obținut recordul pentru cel mai silențios spațiu de pe Pământ. Aici, zgomotul indică o valoare negativă de -20,35 decibeli. Camera este izolată fonic și este realizată în așa fel încât să poată absorbi complet sunetele.

3. Craterul Haleakală

Craterul Haleakală este situat în Parcul Național Haleakală, pe insula Maui din Hawaii. Cercetătorii susțin că în interiorul acestui crater, nivelul zgomotului înregistrat este asemănător cu cel pe care respirația umană îl produce.

4. Parcul Național Canyonlands

Parcul Național Canyonlands din statul american Utah este doar puțin mai silențios decât Craterul Haleakală. Aici putem înregistra un zgomot de 20 de decibeli.

5. Rezervația Naturală Kronotsky din Rusia

„Unele locuri de pe această planetă sunt atât de minunate şi de fragile, încât poate nu ar trebui să mergem acolo. Acest paradox se aplică şi pentru Rezervaţia Naturală Kronotsky“, conform „National Geographic“.

Rezervația este situată în partea de est a Rusiei și se extinde pe 1,1 milioane de hectare, unde putem regăsi vulcani, păduri, gheizere și râuri. Vulcanii rezervației sunt incluși în Inelul de Foc al Pacificului și chiar deține propria Vale a Morții, acolo unde există concentrații foarte mari de gaze toxice, precum hidrogen sulfurat, dioxid de carbon și disulfură de carbon, ce pot omorî animalele și oamenii.

Peisajul deosebit nu este disponibil pentru vizitatori, cu toate că Rusia îi lasă acum pe oamenii de știință și un număr de 3.000 de cercetători să vină, să viziteze și să studieze zona. Accesul se realizează doar cu elicopterul, iar locuitorii se află la sute de kilometri depărtare, motiv pentru care se numără printre cele mai silențioase locuri de pe Terra. Tăcerea este întreruptă doar atunci când populația de 800 de urși bruni, vânează somoni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata