Care este cel mai bun coș de fum: din inox sau din ceramică? Vezi recomandările specialiștilor

Alegerea coșului de fum este o alegere extrem de importantă. Știai că majoritatea incendiilor sunt provocate de alegerea și montarea unui coș de fum improvizat sau nepotrivit cu instalația de încălzire?

Pentru a nu îți pune viața în pericol și pentru a beneficia de cel mai bun randament, îți recomandăm să alegi cel mai bun coș de fum, în funcție de sistemul de încălzire pentru care ai optat. Dacă nu știi care variantă ți se potrivește mai bine dintre coșul de fum din inox și cel din ceramică, te ajutăm noi cu detalii!

 

Coșul de fum din inox, o soluție profesională pentru evacuarea fumului

Coșul de fum din inox este o soluție populară și astăzi. Principalul său avantaj este greutatea redusă, ceea ce îl face potrivit chiar și pentru aplicațiile unde montajul coșului cu greutate mare va reprezenta o problemă. Ușor de montat, coșul de fum din inox poate fi izolat (AG-DW) sau neizolat (AG-EW). De exemplu, sistemul AG-DW este format din 3 straturi, destinate coșurilor independente sau multiple cu tiraj natural, și rezolvă problemele cauzate de condensul care se formează în urma arderii combustibililor. Modul de ansamblare a coșurilor de fum din inox permit construirea acestuia la o înălțime ridicată, dar fără a-i afecta stabilitatea sau nivelul de performanță. Tubulatura liniară cu sudură permite îmbinarea facilă a componentelor, într-un mod simplu, dar deosebit de rezistent. Prin ușa de vizitare, se curăță rapid.

 

Coșul de fum ceramic de calitate superioară, o alegere tot mai frecventă

Coșul de fum ceramic, din ce în ce mai solicitat de către cumpărători, este modelul EURO Classic. Format din 3 elemente de calitate superioară (bloc din cheramzit-beton, inserție ceramică din șamotă și izolație termică specială), acest model de coș de fum impresionează prin nivelul de performanță pe care îl asigură. Trebuie să știi că este destinat tuturor tipurilor de combustibili (gazos, solid, lichid), precum și tuturor tipurilor de construcții. Raportul dintre calitate și preț este convenabil, iar aspectul este unul plăcut și deosebit de versatil. Există chiar și un model industrial, care conține protecție pentru partea de deasupra acoperișului. Coșul de fum ceramic EURO Classic folosește o placă de acoperire ușoară, de 1,8 kg și colector de bază universal. Izolația termică specială influențează performanța acestui sistem foarte eficient.

 

CosuriFum, locul unde găsești cel mai bun coș de fum inox / ceramică

Dacă vrei să te asiguri că nu dai greș cu alegerea ta, colaborează cu CosuriFum. Această firmă asigură cele mai bune servicii de proiectare a sistemului de cos de fum inox, întocmai după nevoile tale. Împreună cu experții, alegi cea mai bună soluție pentru coșul de fum din locuința ta și te bucuri de un ambient plăcut, confortabil și – mai ales – durabil.

Atât varianta de coș de fum inox, cât și cea din ceramică este disponibilă în oferta celor de la CosuriFum, care pun accent pe cele mai înalte standarde de calitate. Specialiștii stau la dispoziția ta, pentru a identifica varianta optimă în acord cu nevoile sistemului de încălzire de care dispui, buget, tipologia construcției și așa mai departe. Nu uita: așa cum spun cei de la CosuriFum, coșul de fum este inima casei tale. Așa că: alege cât mai înțelept!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata