in

Candidoza vaginală: simptome, cauze, tratament

Candidoza vaginală este o afecţiune provocată de o ciupercă microscopică, numită Candida Albicans. Această ciupercă se găseşte în mod normal în organismul nostru, dar înmulţirea şi, implicit, acţiunea ei este ţinută sub control de o serie de microorganisme cu rol de protecţie (lactobacteriile).

Însă, în anumite condiţii (tratament cu antibiotice, imunitate scăzută, sarcină, schimbări hormonale, igienă intimă defectuoasă, purtarea de lenjerie sintetică, prea strâmtă), poate apărea un dezechilibru al florei bacteriene vaginale care să permită înmulţirea ciupercilor Candida. Studiile arată că trei din patru femei fac candidoză vaginală la un moment dat în viaţă.

CUM RECUNOȘTI CANDIDOZA VAGINALĂ

În multe dintre cazuri, candidoza îşi face simţită prezenţa printr-o serie de manifestări specifice:
– secreţii vaginale abundente, cu aspect brânzos;
– iritarea mucoasei vaginale, mâncărimi;
– inflamarea şi înroşirea organelor genitale;
– senzaţie de arsură în timpul urinării.
– dureri în timpul actului sexual.

Există însă şi destule cazuri în care această boală nu prezintă simptome, fiind descoperită întâmplător, în urma unui consult ginecologic.

CUM SCAPI DE CANDIDOZA VAGINALĂ

Tratamentul împotriva candidozei constă în administrarea de antimicotice specifice cu acţiune locală, care se pot găsi în mai multe variante: comprimate, creme, spumă, ovule, capsule de gelatină. Pentru a împiedica recidiva bolii, este important ca ambii parteneri să urmeze tratamentul complet. În condiţiile în care candidoza recidivează, tratamentul se poate întinde pe durata a câteva luni de zile.

CE COMPLICAȚII POT APĂREA

Dacă nu este tratată sau nu este urmat tratamentul corect, infecţia micotică se poate extinde către organele superioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 trucuri la îndemână pentru slăbit!

Genial! Un profesor desenează din minte, în timp record, harta lumii!