Când începe Postul Paștelui 2020 și ce nu ai voie să faci în această perioadă

Sărbătoarea Paștelui se apropie de noi cu pași repezi, ceea ce înseamnă că, urmează să intrăm în Postul Paștelui. Paștele ortodox va fi pe data de 19 aprilie anul acesta, iar Paștele catolic pe data de 12 aprilie.

Așadar, pentru creștinii ortodocși, duminică 23 februarie 2020, este lăsata secului de carne (Duminica Înfricoșătoarei Judecăți). Pentru încă o săptămână de la această dată, creștinilor le mai este permis să consume brânză și lactate. Peste o săptămână, duminică 1 martie 2020, este lăsata secului de brânză (Duminica Izgonirii lui Adam din Rai).

Când va începe Postul Paștelui 2020. Ce reprezintă lăsatul secului de carne pentru Postul Mare al Paștelui

Duminică, 23 februarie 2020, este lăsatul secului de carne. Această sintagmă este sinonimă cu uscat, fără grăsime sau de post. În zonele rurale, înainte de a se intra în Postul Paștelui, se obișnuia să se țină petreceri, localnicii mâncând pe săturate din diversitatea de bucate, de care, după intrarea în post, nu mai aveau voie să se atingă. În săptămâna lăsatului sec de carne, între 23 februarie și 29 februarie, nu se fac nunți.

Lăsatul secului de brânză pentru Postul Mare al Paștelui în 2020

Într-o altă ordine de idei, la o săptămână după, pe 1 martie, este și lăsatul secului de lactate, așadar, în postul Paștelui nu se consumă produse lactate. În plus, se zice că nu este bine să se petreacă, să se facă fapte rele, sau să vorbești de rău o persoană. De asemenea, nu sunt permise nici fumatul, alcoolul, peștele sau untdelemnul. În plus, în Săptămâna Mare se mănâncă doar seara, pâine și se bea apă, iar în Vinerea Mare se ține post negru. În timpul acestor săptămâni sunt doar dezlegări la pește, de Bunavestire, de pe 25 martie și în Duminica Floriilor, pe 12 aprilie de ortodocși și de catolici pe 5 aprilie.

Când va începe Postul Paștelui 2020 și ce nu este permis să faci

În postul Paștelui nu ai voie să consumi carne sau lactate. În plus, credincioșii trebuie să țină deoparte gândurile necurate și poftele. Nu este bine să ții petreceri, să faci fapte rele sau să vorbești de rău pe cineva.

 

Sursa: ciao.ro

Sursa foto: romaniatv.net

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata