Cadoul de casă nouă – idei pentru a celebra o nouă etapă din viața celor dragi

Achiziția unei noi locuințe sau mutarea într-o casă nouă constituie, fără îndoială, o schimbare majoră în viața celor dragi. ȘI așa momentul este încărcat de emoție, însă pentru noii proprietari acest pas semnifică și un nou început.

 

Dacă ești invitat la petrecerea de casă nouă a unei rude sau prieten apropiați, este inutil să mai adăugăm că un dar din inimă, împreună cu felicitările de rigoare, pot reprezenta o bună surpriză. Iar dacă ai timp, ascultă-l, cu siguranță are ce să-ți povestească – aventurile pe care le-au avut în procesul de găsire a casei ideale, povestiri despre reamenajarea acesteia, căutarea pieselor de mobilier și, nu în ultimul rând, despre sentimentul pe care îl au odată cu mutarea.

 

În ceea ce privește darurile perfecte pentru a celebra noua locuință ar fi bine să știi că există o gamă variată de cadouri, în funcție de bugetul disponibil și relația de apropiere dintre voi – obiecte decorative, daruri practice – vase, tacâmuri, lenjerii de pat și alte textile pentru casă, chiar și aparate electronice sau electrocasnice sau o licoare rafinată pentru a marca acest pas uriaș din viața lui, pe care îl poți achiziționa de la un magazin bauturi alcoolice.

De unde obiceiul de a oferi un cadou de casă nouă?

Este o tradiție veche de a aduce un cadou atunci când vizitezi pe cineva la noua sa locuință, nu doar în România, dar și în alte țări. Se spune că încă din Evul Mediu, când se credea că într-o nouă casă trăiesc spirite rele, se aprindea un foc pentru a le alunga. În acele vremuri, cel mai apreciat cadou pe care oamenii îl puteau oferi erau lemnele de foc.

 

Un alt exemplu este Franța. Aici, la petrecerea de inaugurare a case erau invitate toate persoanele care au dat o mână de ajutor în construcția acesteia. Pentru a celebra ocazia, o oală cu mâncare era atârnată deasupra unui foc, marcând astfel începutul și mesei.

 

În sudul SUA, petrecerea de casă nouă era cunoscută sub numele de „Food Pounder” unde fiecare dintre invitați aduceau un kilogram de alimente necesare noilor proprietari, cum ar fi zahăr, făină, mălai, brânză, etc.

 

Tradiția darurilor de casă nouă a rămas și astăzi în România, suferind diverse interpretări. În general, cadourile oferite sunt menite să ajute noii proprietari (cu precădere se oferă obiecte sau bani), astfel încât procesul de adaptare să fie lin.

 

Cum alegi în mod corect cadoul de casă nouă?

La fel ca orice alt cadou, și alegerea celui de casă nouă trebuie făcută cu mare atenție. Poți începe prin a te gândi la ce ți-ar plăcea să primești tu însuți. Dacă și așa ești în pană de idei, iată câteva criterii de luat în considerare:

Relația cu proprietarii

Reprezintă un bun punct de plecare în alegerea cadoului de casă nouă. Dacă gazda îți este coleg de muncă sau vecin, cadourile utile și neutre sunt o bună alegere. În cazul familiei și al prietenilor apropiați ești încurajat să alegi cadouri simbolice, amuzante sau personalizate. Și cum are loc o petrecere de casă nouă, de bun augur este să cinstiți împreună un pahar de Calvados de pe finebar.ro pentru a celebra această imensă reușită.

Gradul de rudenie

În cazul în care petrecerea de casă nouă are loc la un membru al familiei, cel mai indicat este să le oferi cadouri mai consistente, fie în bani, fie obiecte de care știi că proprietarii au nevoie. Pentru fini sau nași poți opta pentru obiecte de lux, cum ar fi aparate electronice, electrocasnice sau obiecte decorative deosebite, realizate din cristal sau porțelan.

Vârsta și sexul

Ia în considerare și vârsta și sexul proprietarilor. Un cadou de îngrijire personală sau electronic poate fi perfect pentru un prieten apropiat sau un coleg de birou. Dacă noul proprietar este o persoană tânără cu care ai o relație strânsă și cunoști îi gusturile, poți alege cu ușurință cadoul perfect.

Interese și hobby-uri

Interesele și hobby-urile noului proprietar contează atunci când mergi în căutare de cadouri de casă nouă. Nu uita că acesta nu trebuie să rămână nefolosit sau uitat într-un colț al casei! Dacă proprietarii sunt pasionați de drumeții, un set de echipamente pentru această activitate ar putea fi un cadou bun. Dacă sunt iubitori de călătorii, o hartă răzuibilă a țărilor ar putea fi cadoul ideal. Dacă preferă să se relaxeze în noua bucătărie, un șorț personalizat sau un set de cuțite premium, în ambalaj elegant, reprezintă o bună investiție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata