Bucătăria. Cel mai solicitat proiect de amenajare

Vara este momentul de relaxare, de plecare în vacanță, dar este și un moment ideal pentru a întreprinde o serie de activități de renovare, amenajare și reamenajare a casei. Multe familii decid să-și dedice o parte din perioada de vacanță pentru astfel de lucrări. Pe lângă o amenajare de amploare, există intervenții specifice potrivite pentru această perioadă a anului. Aceste lucrări nu presupun doar zugrăvirea casei, ci pot presupune reamenajarea bucătăriei, spre exemplu.

Sunt câteva avantaje care vă permit să reduceți timpul alocat proiectului și, de asemenea să lucrați cu un buget prestabilit:

  1. Temperatura bună. Umiditatea scăzută și temperaturile bune accelerează uscarea anumitor materiale și accelerarea anumitor procedee (ciment, țevi și scurgeri, gresie, vopsea).
  2. O bună planificare inițială. Când ai suficient timp, activitățile de amenajare pot fi planificate mai bine și se poate ajunge la o serie de opțiuni mai bune în ceea ce privește iluminarea, orientarea, distribuția spațiului și sistemele de organizare. Iarna, se poate ca, din lipsă de timp, să se ia decizii pripite și planificarea să nu fie corectă. Mai târziu pot genera evenimente neprevăzute sau alegeri proaste.
  3. Mai mult timp disponibil pentru a clarifica ideile decorative. Acum vă puteți permite să vă gândiți în detaliu la tot ce implică renovarea bucătăriei. Este bine să vă orientați spre obiecte sanitare, componente și accesorii de calitate, spre sisteme de iluminare inteligente și economice atât pentru spațiul în ansamblu cât și pentru mobilier.

Pe lângă cele enumerate anterior, există o serie de recomandări utile de urmat, atunci când vine vorba de amenajarea bucătăriei.

Apelați la sfaturi profesionale. Designerii de interior și arhitecții de interior sunt cei care oferă garanția deplină de planificare și proiectare în funcție de fiecare nevoie. Un profesionist va transforma toate ideile de schimbare într-o planificarea pe deplin corectă. Dacă amenajarea presupune o modificare a structurii bucătăriei, arhitecții și designerii de interior care dețin cunoștințe tehnice vor planifica spațiul astfel încât să vă puteți bucura pe deplin de noua bucătărie mulți ani.

Pariați pe producătorii locali. Sunt mulți aceia care uită de subiectul bucătăriilor internaționale și optează pentru mobilier local. Timpul de așteptare pentru a primi mobila va fi probabil la jumătate.

Nu improvizați. Este primul și poate unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit. Nu este recomandat să începeți un proces de reformă de amploare, fără a consulta sfatul unor profesioniști calificați. Deși membrii familiei pot servi drept sprijin, nu este indicat să desfășurați acest tip de lucrare pe cont propriu.

Stabiliți termenele și bugetul. Este bine să solicitați cel puțin trei bugete pentru a le putea compara și a nu vă simți păcăliți, întrucât diferențele de preț între companii pot ajunge la sute de euro. Dacă decideți să contractați servicii de arhitectura și design interior, o altă sugestie este stabilirea în contract a unei date clare de finalizare a lucrării. Profesioniștii trebuie să se angajeze în scris să termine lucrarea într-un termen prevăzut, iar în caz contrar, să li se aplice o penalitate.

Alegeți materiale ușor de curățat. Atunci când renovați o bucătărie, este esențial să alegeți materiale și mobilier ușor de curățat și care necesită puțină întreținere, precum chiuvete din inox, cuarț sau granit, electrocasnice cu sisteme antiamprentă, pardoseli din materiale impermeabile (parchet rezistent la umiditate).

Optați pentru iluminare suficientă. Bucătăria este una dintre încăperile casei în care se petrece mai mult timp zilnic. În acest loc este important să existe suficientă lumină naturală (daca acest lucru este posibil), pentru a economisi la factura de energie electrică, iar noaptea, să folosiți iluminare artificială cu LED în toate spațiile: în hotă, sub mobilier, pe blat.

Evitați zona de șantier. La momentul amenajării bucătăriei, lucrările pot genera deșeuri și mirosuri neplăcute, dar și toxice. Astfel, este posibil să fiți nevoiți să petreceți ceva timp departe de casă. În felul acesta vă puteți bucura de vacanță mult așteptată pentru a vă relaxa și a vă deconecta de la tot ce vă preocupă, în timp ce renovați bucătăria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata