Bravonet a fost la Ain Dubai – cea mai mare Roata din lume – 250 de metrii inaltime

Dintre experientele traite din intreaga lume cea mai tare a fost cea din Dubai, unde se poate spune ca este orasul care se dezvolta cel mai repede intr-un timp foarte scurt. Reporterul bravonet a trait pe viu experiente vizuale si culinare pe care le recomanda oricui.

camile in desert
camile in desert

Ce ar trebui sa vada un turist care merge in vizita in Dubai? Cu siguranta ca nu-i ajunge o saptamana sa viziteze tot ce este de vizitat si trebuie sa se intoarca si a doua oara pentru a merge in toate locurile. Asa am facut noi, fiind a doua oara in Emirate, caci prima oara am mers la Burj Kalifa, pe Quenn Elizabeth sau in safari in desert. De data aceasta obiectivele au fost altele si ce ne-am propus am vizitat. Ne-am cazat la un hotel cu multe stele, de 32 de etaje, care avea priveliste la micul dejul, pramz si cina la Burj Kalifa. The Hyde Hotel ne-a oferit nu numai o camera imensa si spatioasa dar si o terasa unde te puteai relaxa avand o priveliste extraordinara. Si nu numai atat caci avea sala de forta la etajul patru, unde era si o piscina senzationala, plus mai multe baruri unde te puteai relaxa si inca un restaurant la etajele superioare.

cina in desert
cina in desert

Inca din prima zi am profitat de caldura si am mers pe plaja de la Mer. Cum sa faci baie la 30 de grade cand in tara erau 2-3 grade si acelea cu minus? Secretul unei plaje reusite a fost sa nu te duci in aglomeratie. Pe plaja ici colo un mos Craciun si un pom de iarna aminteau ca este decembrie, si se apropie Craciunul si Anul nou. Coctailurile si bauturile cu gheata sau apa calda pareau ca sunt din alta lume. Soarele si plaja erau la locul lor, noi eram din alt film. Dupa doua ore de plaja am plecat catre masa de pranz într-un restaurant pe una dintre fâșiile din Le Palm, unde a gătit pentru noi un chef italian, Massimo Bottura si unde am intalnit un roman care era fericit ca ne vede. Ce mi-a ramas in cap a fost tiramisul reinterpretat insa au fost si alte delicatese de fite.

delicatese
delicatese

Urmatorul punct pe lista noastra a fost Muzeul Etihad, numit istoric Casa Unirii, acolo unde afli despre istoria Emiratelor Arabe Unite. Clădirea este parca desprinsă din filmele Since Fiction. Un muzeu special unde am aflat multe din istoria Dubaiului si unde am vazut lucruri si obiecte istorice. De vizitat! După această experiență am traversat cu barcă spre Old Dubai – vechiul Dubai unde ne-am pierdut printre tarabele cu suveniruri și delicatese. Si am incercat produse facute pe loc care aveau super gusturi. O experienta extraordinara, cu o cina luata pe jos, cu produse speciale. Am avut si muzica specifica si am incercat si niste gogosele pe care un dubanez le facea pe loc.

delicatese
delicatese

A treia zi am calatorit spre Expo Dubai 2020 dar aceasta poveste o veti afla dintr-un alt articol.
In cea de-a patra zi am avut o alta experienta de 5 stele: am vizitat o alta minune a Dubaiului care este cartierul „Bluewaters Island” unde este și cea mai mare roată din lume – Ain Dubai care are 250 de metri și vezi din ea aproape toate împrejurimile. 40 de minute vezi fâșiile din Le Palm, cladiri SF si locuri de poveste de care te vei indragosti.

localnic din dubai
localnic din dubai

Aici am vizitat Madame Tussauds – muzeul figurilor de ceară – unde printre exponate i-am văzut pe Rihanna sau Justin Bieber, plus vedete de la ei. După aceasta experienta am plecat către deșert, la peste 40 de km de Dubai, în Nara Desert unde am luat și cina in desert. Dava veti merge acolo sa va luati haine groase pentru ca seara se lasa frigul.

localnic din dubai
localnic din dubai

Am mancat specialitati, am urmarit spectacol de muzica foc si culoare si ne-am jucat cu vulturul si desorul lui si puteam calari camilele. Iar din jeppuri puteai vedea antilope si diverse animale. Seara a fost senzationala si ne-am indreptat catre hotel. Data viitoare sper sa revad Burj Califa sau sa ajung la muzeul viitorului sau in gradinile de flori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata