“Batman vs Superman: Zorii dreptăţii”, primele impresii

Fanii producţiilor cu supereroi vor avea parte de multe surprize în noul Batman vs Superman: Zorii dreptăţii.

De ce ne plac supereroii? Pentru că sunt imbatabili, au puteri personalizate, arată impunător, dar mai ales pentru că luptă în numele binelui şi al salvării omenirii de la un rău inevitabil. Iar când forţele lor se unesc, efectul devine şi mai palpitant.

1a

Între Batman (Ben Affleck) şi Superman (Henry Cavill), din filmul regizat de Zack Snyder, relaţia nu este neapărat una amiabilă. Este chiar tensionată, dacă nu războinică. Vor trece prin multe probe de foc, iar finalitatea acestor înfruntări este greu de intuit.

1

Cine va învinge? Cine va fi noul supererou? Pe cine va aclama lumea? Pe Batman sau pe Superman? Vedem… Ideea este că, din pielea unui personaj neaşteptat, va ieşi o altă super putere, Wonder Woman. Este unul din elementele-surpriză din film, cu atât mai mult cu cât “debutul” ei are loc într-un moment cheie.

2

Lex Luthor (Jesse Eisenberg) ascunde sub masca unui tip zăpăcit, cu replici din Alice în Ţara Minunilor, un ticălos fără scrupule, cu minte sadică şi imaginaţie bolnavă. Nu îşi dezminte nici rolul, nici scopul lui în story, iar mania şi mânia lui au ca temei tot puterea, pentru care Lex Luthor ar face orice ca s-o obţină, chiar dacă asta presupune încălcarea unor legi morale.

3

Noul erou, în sensul de zeu, nu vine din adâncurile întunecate, ci din înaltul cerului, spune Luthor. Se-anunţă, deci, o nouă ordine în rândul super forţelor. Trecutul s-a aşezat, invadează prezentul şi pregăteşte viitorul. Ca o metaforă a ceea ce urmează să se întâmple poate că tabloul spre care face mereu trimitere Luthor (în imaginea de jos, în spatele actorului) în speech-urile sale este cel mai expresiv. Enjoy the movie!

tablou

Filmul are premiera în cinematografele de la noi vineri, 25 martie.

Foto: Cinemagia – cinemagia.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata