in

Atracții turistice din zona Bucovinei

Visezi la un concediu relaxant, liniștitor, respirând aer proaspăt de munte dar și înconjurat de peisaje minunate? Cel mai probabil te gândești să mergi la munte însă, în afară de stațiunile clasice de la munte cu care cu toții ne-am obișnuit, mai există și multe alte zone din România care te vor face să rămâi cu gura căscată. Astăzi vom vorbi despre câteva atracții turistice din zona Bucovinei. Află și tu așadar o mică parte din ce poți vedea dacă alegi să mergi în vacanță în Bucovina:

1. Localitatea Marginea, unde olăritul este la el acasă

Marginea este un centru de artă populară care a devenit celebru pentru ceramica neagră absolut superbă ce se produce aici, unică în întreaga Europă. În Marginea, olăritul a început să devină o activitate de zi cu zi încă din jurul anului 1500, potrivit istoricilor. Și ca să îți dai seama mai exact cât de important este să vizitezi acest loc, ei bine află că în lume mai există doar două centre unde se realizează ceramică neagră: unul în America de Sud, iar altul în Mexic. După ce ai vizitat atelierele de olărit și magazinele cu ceramică, delectează-te cu preparate inedite la restaurantul „La Masa Olarului”.

Astăzi, în localitatea Marginea, încă mai poți găsi ateliere de olărit, unde tradiția încă se păstrează, toate etapele de producție fiind manuale.

2. Cetatea de Scaun a Sucevei

foto: muzeulbucovinei.ro

Clădită la finalul secolului al XVI-lea, în apropiere de orașul medieval Suceava, Cetatea Sucevei a fost reședința de bază a domnilor Moldovei preț de circa 200 de ani. Acum, aceasta a devenit un monument istoric de nivel național.

Monumentul a fost refăcut până la cele mai mici detalii. De jur împrejur regăsești explicații detaliate atât în limba română, cât și în engleză, iar în câteva încăperi, te vei putea relaxa cu activități interactive. Castelul și zidurile de apărare au fost consolidate dar și completate în urma unui proiect amplu cu finanțare în perioada 2011-2015, reușind astfel să ofere turiștilor o imagine desprinsă din istoria Moldovei.

Intrarea în cetate este de 10 lei de persoană.

3. Muzeul Satului Bucovinean

foto: muzeulbucovinei.ro

Chiar vis-a-vis de Cetatea Sucevei, regăsești și această splendoare de muzeu al satului, cu diverse gospodării tradiționale realizate de-a lungul ulițelor. În vatra satului, se află și biserica și clopotnița Vama, crâșma Șaru Dornei și școala Securiceni. Cel mai interesant este faptul că, toate odăile pot fi vizitate și că sunt mobilate până la cele mai mici detalii.

Mergem mai departe, iar pe valea pârâului care trece pe lângă muzeu sunt amplasate moara Mănăstirea Humorului, piua de sumane, daracul pentru prelucrarea lânii. Meseriile și meșteșuguri pe care le regăsim, se află în ateliere echipate cu tot ce este necesar fiecărui meșteșug.

4. Muzeul oului

În Bucovina, se regăsesc nu doar unul, ci trei asemenea muzee ale ouălor încondeiate: unul în satul Ciocănești, altul în comuna Moldovița, iar altul în Vama.

Aici poți să vezi:

  • ouă bucovinene (unele cu o vechime între 50 şi 100 ani)
  • ouă din alte zone ale României
  • colecţia internaţională (ouă tradiţionale din 82 de ţări ale lumii)
  • creaţii ale artiştilor de diferite naţionalităţi aranjate pe teme (ouă cu motive religioase, florale, abstracte, ouă perforate, ouă cu aplicaţii etc.)
  • ouă diverse ( ouă din porţelan, ceramică, sticlă, lemn, piatră).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să îți faci un CV pentru angajare, dacă nu ai experiență

Cum să inviți o femeie în oraș