Astmul nu are vârstă! Iată cum acorzi primul ajutor!

Nu există o vârstă anume pentru cei care suferă de astm. Această problemă a respirației poate interveni atât la copii și tineri, cât și la adulți sau vârstnici. Iată care sunt simptomele și ce măsuri trebuie luate.

 

CARE SUNT SIMPTOMELE

Paloarea feţei, transpiraţia, înalbăstrirea buzelor, incoerenţa, mişcările rapide ale nărilor, incapacitatea de a sta în picioare şi starea de leşin arată iminenţa producerii unei crize serioase de astm.

PRIMUL AJUTOR

Dacă cel în cauză este la prima criză, trebuie dus la urgenţă pentru a i se acorda primul ajutor (adrenalină, aerosoli). Dacă cel în cauză este un asmatic cunoscut, luat în evidenţă, trebuie să folosească cât mai repede aparatul de inhalat, să încerce să stea liniştit şi să folosească medicaţia care i-a fost prescrisă. Dacă starea nu i se atenuează, trebuie dus la medic.

CUM SE PREVINE ASTMUL

Pentru a preveni astfel de crize, se recomandă controlul la pneumatolog măcar o dată la 6 luni şi respectarea strictă a tratamentului medicamentos şi a regimului de viaţă prescris (să evite alergenii şi mediile aglomerate în perioadele cu viroze).

CONCLUZIA

Astmul poate fi ţinut sub control şi, în unele cazuri, chiar se poate vindeca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata