Arhitectul Laurentiu Paicu a primit premiul pentru “Designerul de Interior al Anului 2022”

Pe 25 Octombrie a avut loc faimoasa Gala Radar de Media editia a 10-a, unde sunt premiati cele mai renumite personalitati din lumea televiziunii, radio, digital, muzica si design.

Arhitectul Laurentiu Paicu, cunoscut pentru proiectele sale avangardiste de Design Interior, a fost onorat cu premiul pentru “Designerul de Interior al Anului 2022”.

Laurentiu a spus in timpul discursului: “ Designul de Interior este adeseori vazut ca un rasfat sau o fita superficiala, dar in realitate este un domeniu foarte complex, unde functionalul logic se alatura frumosului vizual pentru a crea un spatiu de demn de coperta unei reviste. Noi ca oameni ne petrecem cel putin 85% din viata in spatii interioare, si ar fi mare pacat daca acele spatii nu sunt frumoase si gandite cu cap.”

Anii de experienta in domeniul artei, incepand cu primele calse primare la Scoala de Arta, Sef de Promotie la Liceul de Arhitectura si Facultatea de Arhitectura; anii de experienta pe diverse santiere cu functiuni diverse si un portofoliu cu peste 200 de proiecte , ii formeaza domnului Arhitect perfectionarea desavarsita in domeniu si marcandu-l ca devenind unul dintre cei mai cautati Designeri de Interior din Romania.

“Fiind arhitect am avut privilegiul de a observa valoarea cladirilor, existente sau inca in faza de concept, atat pe exterior cat si in interior, astfel valorificand importanta si alegand sa imi concentrez atentia pentru a imbunatatii spatiile interioare, spatii in care ne petrecem marea majoritate din viata.”

Laurențiu Paicu este și absolvent ca șef de promoție și doctorand al Facultății de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Acesta detine un portofoliu generos cu peste 200 de proiecte, o prezență media în peste 100 de reviste și articole de Design Interior, s-a remarcat printr-un stil aparte, o imaginație eclectică și o manieră unică în manipularea mobilierului, stilurilor și a culorilor. Printre altele, Laurențiu Paicu ține Rubrica de Design Interior la Metropola TV, a fost realizator TV/host la rubrica Fresh Interior la A7TV și predă Design de Interior , la primul MasterClass de Design Interior din Romania – THE INTERIOR – alaturi de partenera lui, arhitectul Andra Marinescu.

Domnul Arhitect ne-a marturisit ca: “ In ceea ce se privesc proiectele de Design Interior realizate de catre mine si studiul meu, nu se face si nu se va face niciodata abatere de la profesionalism si calitate, indiferent de marimea proiectului, fie ca vorbim de o garsoniera, o vila cu multime etaje, un restaurant generos sau un hotel de 30 de etaje. Fiecare proiect este unic si individual in felul sau si trebuie tratat ca atare. Proeictele noastre de Design Interior reprezinta o perspectiva exceptionala asurpa creierului nostru, o coalborare constanta intre Design, Arta si Functionalitate.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata