Antract – Concert 360 de grade și sunet 3D

Pe 30 iunie 2020 ora 21:00 va avea loc concertul trupei ANTRACT, difuzat online pe platforma VStage.ro. Pentru prima dată în România, se va folosi tehologia de sunet 3D, care dă senzația spectatorilor că aud ca și cum s-ar plimba printre artiști pe scenă.

afis concert antract
afis concert antract

“Pentru că tehnologia ne permite să experimentăm noi senzații vizuale și sonore, acest eveniment este o provocare atât pentru noi cât și pentru cei care vor dori să experimenteze aceste noi tehnologii. Scena va fi piramidală, 360 grade, cu o cantitate impresionantă de echipamente de lumini si efecte speciale, dar marea noutate va fi această nouă redare a sunetului care va permite ca spectatorii să audă concertul ca și cum s-ar plimba printre instrumentiști.

Din punct de vedere al imaginii concertul se va filma cu 8 camere, rezolutie 4K  și o cameră 360 de grade care va culisa pe un cablu de 40m. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim cu cei ce vor dori să pășească alături de noi într-o lume nouă, într-o altă dimensiune! Despărțiți și totuși împreună!” declară Bobiță Cătușanu, liderul trupei Antract.

Sunetul 3D este produs prin intermediul unei tehnici, denumită binaural, făcută cu ajutorul a două microfoane poziționate în așa fel încat la redarea sunetului captat, ascultătorul să aibă impresia că se află în aceeași cameră cu sursa care a produs sunetul. Tehnica ce stă la baza sunetelor 3D își are originea în roiectarea theatrophone-ului dispozitivul telefonic inventat de inginerul francez Clement Ader, prin intermediul căruia erau difuzate piesele de teatru și operă în Paris la finalul anilor 1800.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata