in

Antibiotice naturale: cum te ferești de răcelile din sezonul rece!

V-aţi gândit că unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor, virozelor sau infecţiilor pot fi găsite cu uşurinţă în bucătăria părinților?

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante. Tot ce este nevoie este să ne informăm şi să descoperim bunătăţile pline de sănătate pe care cămară le are de oferit!

Usturoiul – este fără îndoială unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită  proprietăţilor antivirale deosebite,  este considerat un adevărat antibiotic natural.

Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile acestuia se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice.

Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii. 

Ghimbirul – este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2000 de ani datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.

Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţille la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, acesta ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând la eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.

Dincolo de acţiunea antiseptică, ghimbirul este un sprijin şi în dietele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.

Probioticele – aceste microorganisme vii denumite şi „bacterii benefice” se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Probioticele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora e că nu afectează flora intestinală.
Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi  antimicrobiana a acestora este asigurată de prezenţă a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Acestea se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, casul, castraveţii muraţi, kefirul.

Ceai verde – un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta  este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenta organismului în lupta cu infecţiile.

Chiar dacă natura ne ajută din plin să ne menţinem sănătatea şi să combatem afecţiunile sezoniere, puţin ajutor este întotdeauna binevenit. Activit Probiotic conţine bacterii benefice pentru organism, ce acţionează asemenea unor antibiotice împotriva infecţiilor, asigurând în acelaşi timp sănătatea florei intestinale. Activit Probiotic are în compoziţie cei mai importanţi lactobacili: Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus thermophilus şi au efecte imunomodelatoare, reglează tranzitul intestinal şi întăresc organismul. Activit Probiotic este disponibil în farmaciile Ropharma din toată ţara şi online pe www.ropharma-healthcare.ro la preţul de 34,3 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 lucruri pe care le urăști la școală!

Test: Faci față stresului de la școală?