Amatto Zaharia: „Nu m-am așteptat ca familia să îmi urmeze drumul în sport”

La înmânarea premiului pentru „Cea mai frumoasă familie din sport”, Amatto Zaharia a urcat pe scena Galei Performanței și Excelenței alături de frumoasa sa soție, Sanda, și de trei din cei patru fii ai săi: Timon, Yani și Yamato, toți campioni naţionali, europeni și mondiali la Kempo.

„Se împlinesc 45 de ani de când am intrat pentru prima oară într-o sală de sport, aproape jumătate de secol de muncă şi performanță sportivă. De-alungul anilor, fiecare dintre noi am primit diverse premii individuale pentru performanţele noastre sportive. Dar astăzi, este pentru prima oară când primim un premiu atât de frumos, un premiu acordat pentru noi toţi, ca familie. Trei din cei patru copii ai mei sunt campioni naţionali, europeni și mondiali, iar soția mea, Sanda, este prima campioană mondială din istoria Kempo-ului românesc feminin. Am muncit foarte mult în toţi aceşti ani pentru a ajunge la aceste rezultate iar astăzi, când văd că munca noastră este apreciată la acest nivel, prin acest premiu care onorează întreaga noastră familie, simt că am făcut ceea ce trebuie. Deşi în sufletul meu îmi doream asta, nu m-am așteptat niciodată ca toţi membrii familiei mele să urmeze acelaşi drum cu mine, drumul sportului de înaltă performanţă, care este unul extrem de greu, cu multe satisfacţii dar şi cu multe momente foarte dificile. Le mulţumesc că au fost întotdeauna alături de mine şi mulţumesc de asemenea şi organizatorului acestui eveniment, Adela Diaconu, care ne-a acordat acest premiu de suflet”.

“Kempo este practicat în prezent de zeci de mii de copii şi tineri în România, iar aproape 10.000 dintre aceştia sunt legimaţi oficial în cadrul federaţiei pe care o conduc. În felul acesta, având o bază de selecţie foarte mare, putem obţine performanţe extraordinare la competiţiile internaţionale dar, deasemenea, putem lupta cu succes şi împotriva sedentarismului și a obezității, flageluri care devin din ce în ce mai acute în ţara noastră. Federaţia Română de Kempo  promovează sportul la nivel naţional prin fapte şi nu prin vorbe. Noi pregătim campioni nu doar pentru sălile de sport ci, mai ales, campioni pentru viață”, a arătat Amatto Zaharia atât în discursul său cât şi în interviurile acordate.

Întregul moment poate fi urmărit aici:

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata