Alimente care susțin sistemul imunitar

0

Studiile realizate pe alimentație demonstrează faptul că există anumite alimente ce ridică nivelul imunității, oferă energia necesară organismului și reduc riscul de contactare a virusurilor și implicit a bolilor. Cea mai importantă regulă este să fie consumate cât mai des.

Experții în nutriție susțin faptul că anumite alimente cu rol benefic pentru imunitate pot de asemenea să prelungească speranța de viață și să dea organismului un tonus extraordinar, dar și o stare fizică îmbunătățită.

“Unele alimente au capacitatea de a ne prelungi speranţa de viaţă. Acestea sunt alimente bogate în proprietăţi speciale, cu acţiune antioxidantă şi antiinflamatoare. Pentru a obţine beneficiile maxime, este important să le cunoaşteţi şi să le introduceţi într-un regim alimentar echilibrat şi sănătos”, indică nutriţionistul Gianluca Mech, conform csid.ro.

Nutriționiștii dezvăluie faptul că fructele și legumele au compuși cu potențial de scădere a riscului de apariție a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, a unor tipuri de cancer, a bolilor respiratorii cronice, a diabetului dar și a obezității. Din acest motiv, specialiștii în sănătate țin să încurajeze adesea oamenii să le consume cât mai regulat, mai specifică sursa menționată.

“Principalele recomandări privind pentru longevitate sunt consumul de legume (în special legume cu frunze verzi), cereale integrale, leguminoase, peşte de preferinţă de dimensiuni mici (sardine, hamsii şi cod), carne roşie cu moderaţie, ouă, aport suficient de apă, ceai verde, fructe, nuci, măsline”, susține specialistul nutriţionist.

Mai putem include în alimentaţia noastră somonul, tonul alb, păstrăvul, macroul, sardinele, fructele de mare, algele marine, ultimele două fiind şi surse esenţiale de fier, ce contribuie de asemenea la sănătatea corpului nostru dar și la susținerea optimă a imunității.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata