in

Ai uitat să te demachiezi înainte de culcare? Iată cum poți rezolva problema

Ai comis-o. Greșeala de neiertat, cel mai rău lucru pe care experții consideră că îl poți face asupra tenului tău: ai adormit fără să te demachiezi.

Cu toate că nu va îmblânzi situația cu nimic, să știi că nu ești singura persoană căreia i s-a întâmplat asta cel puțin o dată. După o petrecere care a durat până a doua zi, după o seară în care am lucrat sau învățat pe brânci, sau pur și simplu după o zi dificilă în care tot ce aveam nevoie să facem era să ne întindem în pat. Cu toate am pățit asta cel puțin o dată în viață. Nu este nici o scuză, însă nici o faptă de judecat. Nu ne este benefic tenului, dar nici capăt de lume. Astfel, putem încerca a doua zi să reparăm greșeala și să urmăm acești pași pentru refacerea pielii noastre.

Uite ce poți face:

1. Curăță-ți tenul de câteva ori

Primul lucru pe care va trebui să îl faci a doua zi este, în mod clar, să îți cureți tenul mai intens decât de obicei. Utilizează un ulei sau un lapte demachiant pentru a îndepărta orice urmă de machiaj. Mai apoi, folosește-te de un cleanser (gel sau spumă de curățare facială) pentru a curăța cât mai bine tenul. Te poți folosi și de un dispozitiv de curățare facială pentru ca produsul să intre cât mai bine în piele.

3. Fă-ți o exfoliere a tenului

Exfolierea are rolul de a îndepărta pielea, praful și celulele moarte de la nivelul tenului nostru care nu pot fi îndepărtate doar prin curățarea obișnuită. Prin exfoliere tenul nostru va redeveni catifelat, curat, iar punctele negre vor dispărea. Poți încerca un mix de cafea, zahăr, ulei de măsline, ulei de cocos și ulei de jojoba, iar acesta poate fi exfoliantul tău pe care îl poți utiliza o dată la câteva zile. Poți folosi de asemenea și lufa umezită (un burete natural) alături de gelul sau spuma ta de curățare și vei putea obține un efect asemănător.

4. Aplică o mască iar apoi hidratează-ți tenul

La final, aplică o mască timp de 15 minute pe ten, de preferabil din ingrediente cât mai naturale, iar la final aplică un tonic facial și crema ta preferată de hidratare.

Ești salvată!

Sursa: elle.ro

Sursa foto: senorita.ro, faberlicromania.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai scumpe 5 ingrediente regăsite în parfumuri

De ce boli poți suferi dacă ai acnee