Ai ten acneic? Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le faci în îngrijirea lui!

Acneea este, fără doar și poate, una dintre cele mai enervante probleme pe care le avem la această vârstă. Spune, tu, nu e de-a dreptul oribil să te trezești în ziua în care te vei întâlni cu cel mai cool tip, cu un mega punct roșu pe vârful nasului, de exemplu! God… cumplit!

Și, ca să fie tacâmul complet, mai sunt și așa ziși bine voitori care vin cu tot felul de sfaturi care nu fac decât să agraveze și mai mult situația. O să-ți povestim astăzi care sunt cele mai mari, grave greșeli pe care le faci în îngrijirea tenului acneic. Pe toate le poți trece la capitolul sfaturi neinspirate pe care să nu le mai iei niciodată în seamă.

1. Spargerea coșurilor

Nimic, dar nimic nu poate fi mai nepotrivit decât să-ți spargi efecti coșul. Pe lângă faptul că te vei alege cu o bubă mare și urâtă, riști să se infecteze atât de tare zonă, încât să fie nevoie de antibiotic. Lasă-l în pace sau, și mai inspirat de atât, mergi la dermatolog… sigur va avea un sfat bun pentru tine.

2. Ți telefonul lipit de față

Nu știu dacă te-ai gândit până acum la asta, dar telefonul mobil poate provoca apariția acneei. Gândește-te logic! Telefonul este o zona pe care se depun o sumedie de bacterii, de mizerii. Ele se transfera foarte usor pe față. Evită pe cât posibil apropierea telefonului de față.

3. Folosești tratamente după ureche

Când începi tratamentul împotriva acneei, respecți toate sfaturile primite de prietene. Fie că recurgi la tratamentul cu lamâie sau la cel cu mălai, fiecare în parte îți face mai mult rău decât bine. Lasă toate sfaturile empirice deoparte, și ascultă sfatul specialiștilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata