Africa de Sud si Etiopia sunt cele mai noi vedete ale continentului african

Potrivit Exact Travel, agenție de turism cunoscută pentru destinațiile sale unice și inedite, membru al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), cererea turiștilor români pentru continentul african are o evoluție semnificativă în ultimii 5 ani, dar în special în acest an, când se înregistrează o evolușie semnificativă a cererii față de anul precedent.

Cele mai importante creșteri sunt pentru Etiopia și Africa de Sud, două țări impresionante, care oferă experiențe inedite și diverse pentru călători. Etiopia, cu misticismul său ancestral și tradițiile bogate, se alătură cosmopolitanismului vibrant și peisajelor spectaculoase ale Africii de Sud.

 

În ultimii ani, Africa de Sud s-a detasat ca prima țară de pe continentul african în topul preferințelor turiștilor. Aceasta se datorează faptului că este mai sigură și combină perfect orașele coloniale cu natura sălbatică, fiind o destinație complexă, ofertantă, ce abundă în atracții diversificate.

Raportul servicii/costuri este unul echitabil, luând în calcul nivelul de civilizație. Urmează apoi Etiopia, Namibia, Tanzania sau Kenya.

 

”Cererea pentru Africa de Sud a crescut recent cu aproximativ 70%, în mare parte datorită trecerii la obținerea online a vizei (anterior, turiștii români erau nevoiți să se deplaseze la Budapesta pentru formalități). Dintre celelalte destinații, se remarcă în mod special Etiopia, ce a înregistrat o creștere spectaculoasă de popularitate în rândul turiștilor români. Interesul pentru Etiopia a crescut în rândul clienților Exact Travel cu aproximativ 30% în ultimul an”, declară Viviana Dumitru, product manager Exact Travel.

 

Etiopia – O destinație cu istorie milenară și tradiții bogate

 

Cu cea mai veche populație din Africa și fiind a doua țară din lume care a adoptat creștinismul ca religie de stat, Etiopia își dezvăluie misticismul milenar prin monumente și locuri sacre. O țară multiculturală și multietnică, Etiopia a rezistat colonizării europene și păstrează în sufletul său tradițiile străvechi.

 

Printre principalele atracții culturale și istorice ale Etiopiei se numără Biserica Debre Berhan Sellassie, renumită pentru plafonul său decorat cu sute de chipuri de îngeri și picturi murale ce înfățișează scene biblice și sfinți. Lalibela este cunoscută drept ”cea de-a opta minune a lumii” datorită grupurilor sale de biserici monolitice, tăiate în granit roz acum aproximativ 800 de ani. Parcul Național Simien, numit și „Acoperișul Africii”, ascunde peisaje spectaculoase și specii endemice de păsări și plante.

 

Africa de Sud – Diversitate culturală și aventuri sălbatice

 

Călătoria continuă în Africa de Sud, unde cosmopolitanismul urban și peisajele sălbatice se întâlnesc pentru a oferi o experiență unică. Orașul Johannesburg, capitala statului Gauteng, găzduiește atracții precum Constitution Hill și Carlton Centre. Soweto, o suburbie a Johannesburgului, este un centru al luptei anti-apartheid, unde au răsărit numeroase personalități remarcabile, inclusiv laureații Premiului Nobel pentru pace, Nelson Mandela și Desmond Tutu.

 

Peisajele impresionante nu lipsesc din itinerariu, iar turul continuă către Canionul Râului Blyde și punctele de belvedere Three Rondavels și God’s Window, oferind panorame uluitoare ale naturii africane. Safari-urile în Parcul Național Kruger dezvăluie frumusețea faunei sălbatice, inclusiv celebrele „The Big Five”.

 

Călători experimentați: Profilul turiștilor care aleg Etiopia și Africa de Sud

 

Turistii interesati de Africa de Sud si Etiopia sunt călători experimentati care au vizitat până în acest moment țările dezvoltate din Europa, Asia sau cele două Americi. Se remarcă printr-un apetit crescut pentru cultură și sunt interesați de istoria bogată și patrimoniul cultural al Africii. În cazul Etiopiei, pot fi chiar pelerini religioși – să nu uităm că Etiopia este un centru important al creștinismului

ortodox. Africa de Sud poate fi de asemenea o destinație perfectă pentru iubitorii de aventură, dar și pentru amatorii de vinuri și gastronomie.

 

Gastronomia autentică a celor două țări: O călătorie culinară captivantă

 

Bucătăria tradițională etiopiană reflectă bogăția și diversitatea culturilor și tradițiilor etiopiene, cu pâinea plată numită injera și condimente tradiționale cum ar fi berbere și niter kibbeh. Pe de altă parte, bucătăria sud-africană încorporează influențe diverse, oferind delicatese precum biltong și „potjiekos”, pregătit într-o oală tradițională de fier. Ambele țări oferă o experiență culinară autentică, îmbinând tradițiile locale cu influențele culturale variate.

 

Planifică-ți aventura africană: Cele mai bune perioade și sfaturi pentru călătorie

 

Specialiștii Exact Travel recomandă turiștilor să planifice cu atenție călătoria în Africa, ținând cont de sezoanele și cerințele legate de vize și vaccinuri. Pentru Etiopia, sezonul uscat (octombrie – martie) este cel mai bun moment pentru a vizita, având temperaturi mai blânde și șanse reduse de ploaie. În Africa de Sud, primăvara (septembrie – noiembrie) și toamna (aprilie – mai) sunt cele mai bune perioade pentru o călătorie plăcută.

Specialiștii Exact Travel recomandă turiștilor să planifice o călătorie în avans și să obțină vizele necesare, ținând cont de noile opțiuni de obținere a vizelor online pentru Etiopia și Africa de Sud. Pentru Etiopia, viza poate fi obținută online și costă aproximativ 90 €/persoană, iar pentru Africa de Sud, viza se poate obține, de asemenea, online, eliminând necesitatea deplasării la Budapesta. Costul aproximativ al vizei pentru Africa de Sud este de 55 €/persoană.

 

De asemenea, pentru călătoria în Etiopia, vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie, iar carnetul de vaccinări trebuie prezentat la intrarea în țară. În schimb, pentru Africa de Sud, vaccinarea împotriva febrei galbene nu este obligatorie.

 

Este esențial ca turiștii să fie conștienți de diferențele în infrastructura medicală dintre cele două țări. În Etiopia, opțiunile de asistență medicală pot fi reduse, mai ales în caz de urgențe, așadar încheierea unei asigurări medicale de călătorie este recomandată pentru a acoperi eventualele situații neplăcute. În schimb, în Africa de Sud, există un număr mare de spitale și cabinete medicale, mai ales în orașe, oferind servicii medicale de calitate.

 

Specialiștii Exact Travel subliniază importanța planificării itinerariului în funcție de perioadele potrivite pentru călătorie și preferințele individuale ale turiștilor. Sezoanele uscate din Etiopia și Africa de Sud, respectiv octombrie – martie și septembrie – noiembrie, sunt recomandate pentru a avea o experiență plăcută, evitând perioadele de ploi sau călduri extreme.

 

Pachetele turistice propuse de Exact Travel pentru Etiopia și Africa de Sud promit să ofere o călătorie memorabilă, ghidată de experți și explorând cele mai fascinante atracții culturale și naturale ale acestor două țări. Călătorii vor avea ocazia să se conecteze cu misticismul și istoria milenară a Etiopiei și să descopere peisajele sălbatice și culturile diverse din Africa de Sud.

 

 

Către inima mistică a Etiopiei și peisajele sălbatice din Africa de Sud

 

Exact Travel oferă două programe speciale pentru cei care doresc să descopere Etiopia și Africa de Sud într-o călătorie memorabilă. Etiopia – Acoperișul Africii, este un circuit de grup ce se va simti ca o călătorie în timp, diversă și unică, pe durata a 9 zile, în perioada 7 – 15 octombrie 2023 și are tariful de 2.450 euro/persoană. Pachetul include zborurile internaționale, dar și două zboruri locale precum și cazări cu mic dejun inclus. Se va călători alături de un însoțitor român, asistat de ghizi locali.

Incursiune În Africa De Sud este un circuit de grup ce atinge marile orașe ale țării, Johannesburg și Cape Town, dar și cele mai pitorești peisaje ale sale, în neîmblânzitul Parc Național Kruger sau Panorama Route. Durează 13 zile, se va derula între 16 și 28 septembrie 2023, iar tariful de 3.190 euro/persoană include zborurile intercontinentale, dar și locale alături de o varietate de mese cu specific local.

 

 

Despre EXACT Travel, departamentul de outgoing al EXACT TOURS

 

Exact Tours s-a născut acum 25 de ani, din dorința de a oferi un turism de calitate călătorilor străini care doreau să viziteze România prin departamentul de incoming. Pachete turistice originale, experiențe unice, amintiri de neuitat, toate acestea au dus la crearea unui brand cunoscut și apreciat de partenerii noștri externi.

Exact Travel, reprezintă departamentul de outgoing al agenției de turism Exact Tours SRL și s-a format din dorința unor buni cunoscători ai limbii și culturii japoneze de a arăta turiștilor români frumusețile arhipelagului nipon, așa cum doar japonezii îl cunosc, dezvoltând programe culturale deosebite îmbogățite cu experiențe autentice. Între timp portofoliul agenției este într-o continuă diversificare, încercând să ofere turiștilor săi, experiențe plăcute în lumea largă…

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata