in

Află ce să faci pentru a lua note mari la şcoală

Atât profesorii cât şi psihologii recomandă studenţilor să uite de obiceiul “îngrăşatul porcului în ajun”. Dacă pe tot parcursul anului vei mai reciti  încă odată materialul şcolar,  nota maximă la examen sau lucrare îţi este garantată!

 

1. Apelează la subconştient!

După multe ore la şcoală, vii acasă şi nici nu reuşeşti să te odihneşti că deja te apuci de lecţii. Cam aşa fac majoritatea elevilor sau studenţilor. De obicei, este preferabil ca după o zi încărcată, primul lucru care ar trebui să-l faci ar fi relaxarea. O pauză de cel puţin o oră îţi va face doar bine, deoarece după o perioadă de deconectare totală vei reuşi să absorbi mai multă informaţie.

Iar înainte de somn, regula de aur pentru ca a doua zi să obţii o notă bună este: revizuieşte notiţele, deoarece în felul acesta subconştientul tău va “acumula” mai multe idei care vor fi “depozitate” cu succes în memorie pentru a doua zi.

2. Învaţă nu singur dar alături de prieteni

Chiar dacă îţi pare ridicol doar un lucru este sigur, învăţarea prin colaborare sau cu ajutorul grupurilor de studiu este unul din procedeele cele mai eficiente cu ajutorul căruia elevii vor ţine minte mai uşor materialul care îl învaţă. Totul porneşte de faptul că atunci când mai mulţi învaţă acelaşi domeniu, temă sau subiect ei se ajută unul pe altul şi se sprijină reciproc, dacă cineva nu a înţeles ceva.

Cel mai bine ar fi ca echipele să fie formate de maximum cinci persoane, deoarece cu cât grupul este mai mare, cu atât este mai greu de învăţat.

3. Recapitularea esenţială pentru un rezultat bun

Notiţele reprezinţă arma principală pentru a obţine o notă cât mai bună. Ele îţi testează abilitatea de a recunoaşte şi a reţine informaţiile, mai ales dacă ai de reţinut definiţii, formule sau liste de persoane. Cum faci ca recapitularea să fie mai eficientă?

Scrie subiectul sau întrebarea pe o foiţă iar pe cealaltă parte a aceleiaşi hârtii scrie răspunsul la această întrebare. Astfel vei câştiga din timp în cazul când ai mult de învăţat. Încă o şmecherie ar fi ca să te înregistrezi pe telefon sau pe un reportofon răspunzând la cele mai importante şi mai spinoase întrebări, iar în drum spre şcoală în loc de muzică să asculţi propria înregistrare.

4. Atitudinea pozitivă contează!

De cele mai multe ori oamenii sunt caracterizaţi că văd jumatea plină a unui pahar sau doar partea lui       goală. Un lucru important atunci când înveţi este să-ţi păstrezi mintea deschisă şi să renunţi la atitudinea pesimistă şi depresivă. Din cauză că elevii şi studenţii din start iau o atitudine negativă atunci când vine vorba de temele pentru acasa, testele sau examenele,  rezultatele de multe ori nu sunt la nivelul aşteptărilor dorite. Deci pentru a reuşi să obţii nişte rezultate bune oricât de puţin ţi sa-r părea că cunoşti, fii sigur pe tine şi  nu te descuraja.

5.  Învaţă dar nu uita să te alimentezi inteligent

Dacă ai auzit afirmaţia “eşti ceea ce mănânci”  să ştii că în ea conţine mult adevăr. Medicii recomandă ca înainte de o lucrare sau de examn să nu te îndopi cu mâncare nesănătoasă de tip fast-food şi să eviţi folosirea prea multă a zahărului, deoarece ele îţi pot încetoşa creierul să lucreze,  făcându-te să te simţi obosit şi lent în ziua examenului.

Chiar dacă peştele nu este chiar mîncarea preferată a adolescenţilor, cei mai mulţi nutriţionişti o recomandă să o mănînci. Carnea de peşte este plină de vitamine benefice activităţii cerebrale, reprezentând mâncarea ideală pentru seara dinaintea examenului.

Cel mai bun sfat pentru a primi o notă bună este să ştii cum să-ţi foloseşti eficient capacităţile tale de memorare. Amânarea somnului în noaptea de dinaintea unui examen este un prost obicei, aspru criticat de psihologi. Anume orele de odihnă sunt cele care te ajută să te relaxezi şi să-ţi fixezi mai eficient cunoştinţele în memorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum îţi dai seama că profesorul tău nu te place

Cum să chiuleşti de la şcoală fără să te prindă profa