Află care sunt beneficiile preparatelor sushi

Cei mai mulți dintre noi știu că sushi este un fel de mâncare specific bucătariei japoneze. Mai știm și că se face din pește crud și orez. Și cam atât…

Sushi este astăzi un fel de mâncare care a cucerit toată lumea. O gustare rapidă, un prânz sănătos sau o cină ușoară, la restaurant sau în localuri tip fast-food, acasă sau la birou, la întâlniri haioase cu prietenii sau la petreceri sofisticate, sushi este ideal în orice context.
Inițial sushi a fost un termen folosit pentru conservarea prin fermentare a cărnii și peștelui. Această metodă de conservare a peștelui întreg, face ca propriile enzime ale peștelui să genereze o aromă puternică.

Specialiștii MY SUSHI (www.my-sushi.ro) propun 10 motive pentru care să mănânci cât mai mult sushi.

1. Are cantități scăzute de colesterol; elementele componenete ale sushi sunt slab calorice: în general orez fiert și pește crud
2. Nori, alga marină comestibilă, conține iod, magneziu, calciu și fier.
3. Wasabi are proprietăți puternice digestive și antioxidante.
4. Ghimbirul este un antiseptic natural, care ne ajută la creșterea imunității.
5. Sosul de soia este bogat în proteine și fier.
6. Conține puține alimente alergene, nefiind astfel periculos pentru persoanele mai sensibile.
7. Reduce riscul bolilor cardiovasculare, datorită acizilor grași Omega 3 regăsiți în pește.
8. Este o dietă eficientă când vrei să slăbești; există și cure de slăbire și detoxifiere cu sushi.
9. Conține puține grăsimi saturate, fiind aliatul pentru o siluetă de invidiat.
10. Reduce riscurile apariției cancerului, elementele sale componenete (orezul și Omega 3 din pește) protejează organismul.

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata